Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeládová buchta

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 378 kJ /
7 261 kcal
Bílkoviny94,10 g
Tuky270,55 g
Vláknina25,68 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 5,17 g
Sůl0,46 g
Sacharidy1 099,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr vyšleháme s vejcem, přidáme mléko, olej, mouku a marmeládu. Nakonec vmícháme sodu. Krok 2: 2/3 těsta pak vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, do zbývajícího těsta nasypeme kakao a nalijeme a světlé těsto. Buď můžeme po celé ploše nebo uděláme jen cikcak. Krok 3: Pečeme na 200°C asi 20 minut.

Zveřejněno 5. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeládová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mK3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeládová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mK3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Buchta má všechny klady-hrnečková,rychlá;-)..moc chutnala a jako vždy se zaprášilo:-))..Přidám tip podle své zkušenosti-marmeláda určitě vhodnější trochu trpká jako rybízová,cukr jsem sice ubrala,ale příště uberu více,byla stále dost sladká.
Děkuji za fajn receptík:yes:

michsamant 14. 3. 2010 17:23
Tak neuspech mi nedal a dnes som ju piekla znova, upravila som mnozstva a pouzila ribezlovu marmeladu a miesto mlieka vodu, dala menej oleja aj cukru a upiekla sa na 180 st. za 35 minut :-)) je dobra!uz je zjedena!

michsamant 12. 3. 2010 12:25
ano, skusim tak

Michko, já bych dala 1/2-3/4 hrnku. Možná ale budeš muset pak přidat mléko ;-)

michsamant 12. 3. 2010 12:17
no tak skusim este niekedy tak,ze dam menej oleja,lebo nakoniec som ho dopiekla akosi a deckam chuti,ale fakt je trosku viac mastny na moj vkus.
:-( nezadarilo sa, skusim vychytat chyby a ak sa podari dam vediet co som robila zle :-)

No, já bych řekla, že tam je i hodně oleje. Těsto je pak těžké.

michsamant 12. 3. 2010 12:07
normalne babovkove cesto peciem ako pisete na 180st. asi 30-40 minut a vzdy je to pekne upecene, neviem co som urobila zle s tymto

Já takové buchty peču na 180°C.1,5hodiny to muselo být už i spálené.A když se ubere cukr ,tak ta buchta tolik nenaskočí.Záleží taky na troubě,když píšeš, že po té hodině nebyl upečený,tak u mě by už byl spálený,takže to bude asi troubou.U mě v troubě je takový typ buchet upečený dřív jak za 20minut a to musím péct na 180°C jinak by to bylo černé a nepropečené.

michsamant 12. 3. 2010 11:42
tak niekde sa stala chyba..bud je to mojou pieckou,alebo ci som dala viac marmelady,ale nemohol sa ten kolac akosi upiect ani po hodine a pol! stale sa triasol, nakoniec som tomu dala 250st. a ako tak sa upiekol.zdal sa mi sladky aj ked som dala menej cukru,no ale hlavne neviem kde som urobila chybu s cestom alebo ci to bude v tej piecke :-( napada nieco nejaku dobru pekarku???

Tak som dala piect tento kolacik a na rady v komentaroch som dala menej cukru...som zvedava :-)

Také dělávám marmeládovou buchtu a dokonce z 20 dkg marmelády a 28 dkg cukru, 25 dkg Hery, 1/2 litru vlažného mléka, 50 dkg polohrubé mouky, 1 vejce, 5 lžic kakaa a 1 malou lžičku sody bikarbona. Dávám ale kyselejší marmeládu (dobrá je rybízová nebo linecká směs i jiná kyselejší, protože toho cukru je i v té mé také dost. Je jemná a velice dobrá. Dávám bodík:yes:

Nevím co s nadúrodou letních jablek, tak jenom s cukrem z nich (vč. slupek a jadřinců) dělám "marmeládu" a hledám něco, kde ji v budoucnu uplatním v co největším množství...
pipre:
Dnes jsem na 1 plech zkusil toto: 200 ml mléka, 250 g cukru krupice, 150 g mletých mandlí, 5PL marmelády, 350 g polohrubé mouky, 1KL sody.
Místo mandlí pražené lískáče:yes: BEZ VAJEC, BEZ TUKU a bylo to výborné... sice poněkud tužší (vůbec ne sušší!), ale když dám tu dávku na 2 plechy, tak potom 2 tenší pláty něčím spojím...
No, třeba jabkovou "marmeládou", že :yes: a potáhnu polevou na Sacher :-D

Buchtu jsem pekla na třídní sraz. Všem moc chutnala, jen malá připomínka - byla dost sladká. Mohlo to být ale způsobeno sladší marmeládou, než uvádí autor receptu...Zkrátka já dám příště méně cukru. ;-)

Tématické fráze:
linecká buchta, zázvorová buchta, linecka mrizkova buchta, celozrnné šátečky, kokosová buchta s marmeládou, zázvorová marmeláda, marmeláda do buchet, marmeládové šátečky, litá buchta, rychla buchta s marmeladou, moučník s marmeládou, recept na marmeládovou buchtu, jednoduchá litá buchta, jednoduchá litá hrnková buchta, hrnkové buchty s marmeládou a ořechy, rychlá marmeládová buchta, bublanina s marmeládou, marmeládový moučník, mrizkovana buchta, buchta s dzemem

Suroviny:
cukr, mouka polohrubá, olej, mléko, vejce, kakao, marmeláda, soda jedlá

Přidat fotografie receptu