Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perkelt z vepřových jater s klobáskou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 210 kJ /
2 201 kcal
Bílkoviny153,92 g
Tuky130,03 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 2,04 g
Sodík 4,12 g
Sůl10,30 g
Sacharidy96,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit. Krok 2: Když jsou játra téměř měkká, přidáme rajčata a pokrájené paprikové lusky, kolečka klobásky a doděláme doměkka. Krok 3: Perkelt osolíme a můžeme posypat cibulkovou natí.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 25. 2. 2011

Poznámka autorky maris

Perkelt se nezahušťuje, já jsem ho ale přizpůsobila našim zvyklostem a zahustila trochou mouky rozmíchané ve vodě a nechala 20 minut provařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perkelt z vepřových jater s klobáskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY1R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perkelt z vepřových jater s klobáskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes::yes: Maruško, je tam vše co mám ráda, dala bych si s chutí. Skvěle jsi navařila :-K

Je to tak trochu maďarský smer, že? Nevidím dôvod, prečo nevyskúšať, ja takéto veci môžem, manžel tiež.:yes:

:-))nádhera, Maruško! Ukládám si k vyzkoušení:yes::yes:

Kdybych jedla vnitřnosti, tak bych si tenhle recept s chutí dala.. Bohužel nejím, ale třeba to někdy překonám a i na tento recept dojde...:-)

Moc pěkný receptík :-p:-p A keramika i s pokličkou také.:yes::yes:

No jo, játra v každé podobě!!:-p:yes:

Děkuju:-):-K

maris perkelt je moje srdeční záležitost, už mě doma zakazují ho vařit :-D plusík je udělen

Mňam. Miluju játra:-*:-p....3

miluju maďarskou kuchyni:yes:+1

Tématické fráze:
recepty z vepřových jater, játra s klobásou, pokrmy z veprovych jater, perkelt s klobásou, vepřové perkelt, parkelt, vepř.perkelt, příprava veprovich vnitřnosti, vepřový perkelt, vepřová játra, veprova jatra s klobasou, kuřecí játra s paprikou, vepřová perkelt, vepřová játra s paprikou, kuřecí játra s klobásou, recepty z jater vepřových, perkelt z kuřecích jater, recepty s madarskou klobaskou, vepřová játra recepty, játra s klobásou recept

Suroviny:
játra vepřová, slanina, cibule, pasta papriková, rajče, paprika čerstvá červená, klobása papriková, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, mouka, sádlo, sůl, nať cibulová

Přidat fotografie receptu