Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda z vepřového boku na jarní cibulce

Tato roláda chutná skvěle. Navíc na řezu dobře vypadá a to hlavně díky zajímavé struktuře náplně. Pláty vepřového boku naplníme bůčkem, slaninou, hráškem, kabanosem a míchanými vejci. Nakonec dlouze pečeme při nižší teplotě.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 706 kJ /
7 578 kcal
Bílkoviny283,87 g
Tuky706,28 g
Vláknina12,05 g
Cholesterol 1,98 g
Sodík 8,89 g
Sůl21,04 g
Sacharidy19,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vajec připravíme míchaná vejce. Krok 2: Vepřový bok upravíme tak, aby vznikl velký plát. Postupujeme tak, že ho postupně nařezáváme jako harmoniku (vždy nedokrojíme a pak řežeme opačně). Krok 3: Rozprostřeme a naklepeme přes mikroténovou fólii. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a potřeme hořčicí. Případné prohlubně, nebo příliš tenkou vrstvu, či dokonce otvůrky vyložíme dvěma dlouhými asi půl centimetru silnými plátky uzeného bůčku. Krok 4: Celý plát masa pokryjeme anglickou slaninou. Krok 5: Dále přidáme míchaná vejce, mrkve, hrášek a kabanos nakrájený podélně na čtvrtiny. Krok 6: Pak roládu srolujeme a omotáme provázkem. Po povrchu ještě posolíme a posypeme drceným kmínem. Krok 7: Vložíme do pečicí mísy s víkem. Podlijeme trochou vody a oleje a přidáme očištěný svazek jarních cibulek. Krok 8: Pečeme spíše déle při nižší teplotě, aby se měla tlustá rolka čas propéct až do středu. Při teplotě 150-180 °C to trvá asi 1,5 hodiny. Přeléváme výpekem.

Zveřejněno 25. 2. 2011

Poznámka autora clupmi

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z vepřového boku na jarní cibulce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LY7w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z vepřového boku na jarní cibulce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LY7w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Díky všem za poklonu. Ta se fakt nějak mimořádně povedla. Zejména barevně a strukturou. :-K

Nááádherná práce!!:yes::yes::yes::yes::yes:

Panečku, to je ale roláda:-O....6:yes:

No mňááám.:yes::yes:

:-p:yes:

Krása - dal bych si hnedle ;-);-);-)

No, to je nádhera :-K, krásná mozaika a dobrůtka:-p;-):yes:+1

Tématické fráze:
veprovy bok rolada, nádivka do vepřové rolády, veprovy bok recepty, vepřový bok recept, jak rozkrojit bůček na roládu, uzený bok recept, uzený vepřový bok recept, uzeny bok recepty, rozkrojení masa na roládu, veprový bok, rozkrojeni bucku na roladu, maso na jarni cibulce, uzený roláda, recepty z uzeneho boku, bok rolada, vepřové maso na cibulce, bučková roláda, rolada z veproveho bucku, rolada bok, telecí roláda z boku

Suroviny:
bok vepřový, bůček uzený, slanina anglická, kabanos, vejce, baby mrkev, hrášek mražený, cibulka jarní, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, kmín drcený, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu