Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Tato roláda chutná skvěle. Navíc na řezu dobře vypadá a to hlavně díky zajímavé struktuře náplně. Pláty vepřového boku naplníme bůčkem, slaninou, hráškem, kabanosem a míchanými vejci. Nakonec dlouze pečeme při nižší teplotě.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 706 kJ / 7 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 283,87 g |
Tuky | 706,28 g |
Vláknina | 12,05 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 8,89 g |
Sůl | 21,04 g |
Sacharidy | 19,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vajec připravíme míchaná vejce.
Krok 2: Vepřový bok upravíme tak, aby vznikl velký plát. Postupujeme tak, že ho postupně nařezáváme jako harmoniku (vždy nedokrojíme a pak řežeme opačně).
Krok 3: Rozprostřeme a naklepeme přes mikroténovou fólii. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a potřeme hořčicí. Případné prohlubně, nebo příliš tenkou vrstvu, či dokonce otvůrky vyložíme dvěma dlouhými asi půl centimetru silnými plátky uzeného bůčku.
Krok 4: Celý plát masa pokryjeme anglickou slaninou.
Krok 5: Dále přidáme míchaná vejce, mrkve, hrášek a kabanos nakrájený podélně na čtvrtiny.
Krok 6: Pak roládu srolujeme a omotáme provázkem. Po povrchu ještě posolíme a posypeme drceným kmínem.
Krok 7: Vložíme do pečicí mísy s víkem. Podlijeme trochou vody a oleje a přidáme očištěný svazek jarních cibulek.
Krok 8: Pečeme spíše déle při nižší teplotě, aby se měla tlustá rolka čas propéct až do středu. Při teplotě 150-180 °C to trvá asi 1,5 hodiny. Přeléváme výpekem.
Zveřejněno 25. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LY7w
Moje poznámka
Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LY7w
Nejnovější recepty
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 4 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 23 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 1 hodinou
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 2 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 3 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 7 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 8 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 8 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 10 hodinami
Tématické fráze:
veprovy bok rolada,
nádivka do vepřové rolády,
veprovy bok recepty,
vepřový bok recept,
jak rozkrojit bůček na roládu,
uzený bok recept,
uzený vepřový bok recept,
uzeny bok recepty,
rozkrojení masa na roládu,
veprový bok,
rozkrojeni bucku na roladu,
maso na jarni cibulce,
uzený roláda,
recepty z uzeneho boku,
bok rolada,
vepřové maso na cibulce,
bučková roláda,
rolada z veproveho bucku,
rolada bok,
telecí roláda z boku
Suroviny:
bok vepřový,
bůček uzený,
slanina anglická,
kabanos,
vejce,
baby mrkev,
hrášek mražený,
cibulka jarní,
hořčice plnotučná,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (7)