Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Tato roláda chutná skvěle. Navíc na řezu dobře vypadá a to hlavně díky zajímavé struktuře náplně. Pláty vepřového boku naplníme bůčkem, slaninou, hráškem, kabanosem a míchanými vejci. Nakonec dlouze pečeme při nižší teplotě.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 706 kJ / 7 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 283,87 g |
Tuky | 706,28 g |
Vláknina | 12,05 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 8,89 g |
Sůl | 21,04 g |
Sacharidy | 19,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vajec připravíme míchaná vejce.
Krok 2: Vepřový bok upravíme tak, aby vznikl velký plát. Postupujeme tak, že ho postupně nařezáváme jako harmoniku (vždy nedokrojíme a pak řežeme opačně).
Krok 3: Rozprostřeme a naklepeme přes mikroténovou fólii. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a potřeme hořčicí. Případné prohlubně, nebo příliš tenkou vrstvu, či dokonce otvůrky vyložíme dvěma dlouhými asi půl centimetru silnými plátky uzeného bůčku.
Krok 4: Celý plát masa pokryjeme anglickou slaninou.
Krok 5: Dále přidáme míchaná vejce, mrkve, hrášek a kabanos nakrájený podélně na čtvrtiny.
Krok 6: Pak roládu srolujeme a omotáme provázkem. Po povrchu ještě posolíme a posypeme drceným kmínem.
Krok 7: Vložíme do pečicí mísy s víkem. Podlijeme trochou vody a oleje a přidáme očištěný svazek jarních cibulek.
Krok 8: Pečeme spíše déle při nižší teplotě, aby se měla tlustá rolka čas propéct až do středu. Při teplotě 150-180 °C to trvá asi 1,5 hodiny. Přeléváme výpekem.
Zveřejněno 25. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LY7w
Moje poznámka
Roláda z vepřového boku na jarní cibulce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LY7w
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 19 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 18 hodinami
Tématické fráze:
veprovy bok rolada,
nádivka do vepřové rolády,
veprovy bok recepty,
vepřový bok recept,
jak rozkrojit bůček na roládu,
uzený bok recept,
uzený vepřový bok recept,
uzeny bok recepty,
rozkrojení masa na roládu,
veprový bok,
rozkrojeni bucku na roladu,
maso na jarni cibulce,
uzený roláda,
recepty z uzeneho boku,
bok rolada,
vepřové maso na cibulce,
bučková roláda,
rolada z veproveho bucku,
rolada bok,
telecí roláda z boku
Suroviny:
bok vepřový,
bůček uzený,
slanina anglická,
kabanos,
vejce,
baby mrkev,
hrášek mražený,
cibulka jarní,
hořčice plnotučná,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (7)