Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí česneková pomazánka

Pořádně řízná česneková pomazánka je neodmyslitelnou součástí českých večírků. Pikantní pomazánka byla obzvláště oblíbená za minulého režimu, ale recept právem přežil až do dnešních dní. Nejlépe chutná na jednohubkách.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

duckie duckie

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 583 kJ /
3 008 kcal
Bílkoviny76,02 g
Tuky285,17 g
Vláknina5,88 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 5,41 g
Sůl13,50 g
Sacharidy33,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Sýr najemno nastrouháme a smícháme s pomazánkovým máslem. Krok 3: Teprve pak vmícháme i majonézu. Ochutíme solí a prolisovaným česnekem. Krok 4: Pomazánkou mažeme na kolečka nakrájený rohlík a jednohubky zdobíme dle uvážení (mandarinkou, olivou, hroznovým vínem, kolečky klobásy, aj.)

TIP: Jak skladovat česnek

Zveřejněno 25. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí česneková pomazánka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gxK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí česneková pomazánka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2gxK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Výborná a rychlá pomazánka, včera dělala má 9letá dcera na oslavu svých narozenin - všem moc chutnala:yes:

Bodatosa: Philadelphia, tu tam určitě máte

Zdravím, prosím pěkně, poradí mi někdo, čím nahradit pomazánkové máslo ..? Žiju v zahraničí a to se tady nevede.
Děkuju

Já neměla celé pomazánkové máslo, takže jsem použila ještě celý plnotučný tvaroh.. skoro jsme se doma o pomazánku poprali :-)

Grapes: pokud máte potřebu jako nováček zde takto kritizovat, měl/a byste si nejdrive zjistit, co je pomazánkové máslo :-) ztužený tuk to rozhodně není :-D:-D:-D
“Základní složkou pomazánkového másla je plnotučná zakysaná smetana. Do ní se přidává sušené mléko nebo sušené podmáslí, sůl, kultury a škroby.“
Zkoušel/a jste tento recept? Pokud ne, nemůžete hodnotit chuť pokrmu.

A když už se to tady jmenuje Top recepty, nemyslím, že suroviny typu eidam,Hellmans a pomazánkové máslo patří k surovinám,ze kterých by se dalo vyrobit Top jídlo :-D

Nevím proč tak fajn recept kazit pseudosýrem ,,Eidam",zkuste někdy použít aspoň Goudu,či jiný kvalitnější sýr, jelikož čím lepší sýr dáte, tím lepší pomazánka bude.Taky majonézu je lepší udělat vlastní, ale to už je na každém z vás. Pomazánkové máslo????Nechápu, tímto ztuženým tukem zabijete celou chuť pokrmu,nehledě na to, že se tím sníží nutriční a zbytečně zvýší energetická hodnota pokrmu a pomazánka ztratí svou lehkost.Pokud už má někdo potřebu tuhle dobrotu ,,nastavovat",navrhuji kvalitní žervé, ale také to trošku ubere na chuti,naopak,nakrájíte-li do pomazánky cca 100g kvalitní šunky a přidáte pár kapek citrónové šťávy, pokrm se tak vyšvihne o level výše. Po natření na pečivo ozdobte kuličkou hroznového vína a máte dokonalou jednohubku,které chuť budou všichni chválit.Část lze také ozdobit řezem chilli papričky nebo kouskem ančovičky.Přeji dobrou chuť ????

Budu dělat o víkendu :) Akorát tady jsou všechna jídla domácí... Takže ten přívlastek je možná trochu zbytečný :) No na chuti se nic nemění, tahle s pomazánkovým máslem a eidamem mi chutná nejvíc :yes:

Určitě to vyskouším, vypadá to dobře... :-p :-)

Jeto velice dobrá pomazánka.Dělám ji i na jednohubky.:-p

Je moc dobrá,akorát jsem tam nedala pomazánkové máslo ani ananas na ozdobu ani sůl a zato víc česneku.Ale je dobrá. Úplná ňamka.:yes:

Je to opravdu vyhorne a s ananasem .. mnam :yes:

ondrej: také udělám pro tentokrát vyjímku - mohl by přestat český neregistrovaný člověk, který sem nevložil ani jeden svůj "domácí" recept, zasahovat do tvorby zde registrovaných "DOMÁCÍCH" kuchařů a kuchařek? Děkuji velice pěkně. Nevím jaká je Vaše profese, ale pravděpodobně vůbec nechápete, jaký význam má v tomto smyslu slovo "domácí". To byste mohl rovnou chtít, abych chovala vlastní krávu, kterou podojím a z mléka vyrobím "domácí" sýr a "domácí" máslo, dále slepice, abych měla domácí vejce na domácí majonézu, a k tomu bych ještě musela vypěstovat domácí česnek a hlavně mít za barákem veliký lán pro slunečnici, abych si z ní podomácku vylisovala domácí olej na výrobu domácí majonézy :-((

dobrý den,
většinou nikdy nereaguji na příspěvky, zde bych udělal vyjímku... mohl by už přestat český člověk považovat za "domácí" produkt recept, složený z naprosto nedomácích přísad plných éček a barviv? nechci nikoho urazit a tento recept naprosto respektuji a bude jistě dobrý, jen to prosím nenazývejme domácí - když více jak polovina tvoří strašnosti typu majonézy hellmans a pomazánkového másla. stačí se podívat na složení. jako bych nic neřekl, jdu si udělat domácí majonézu z toho, co má každá lednice a za tip na skladbu pomazánky děkuji.

Tématické fráze:
česneková pomazánka, česneková pomazánka z pomazánkového másla, recept na česnekovou pomazánku, česneková pomazánka recept, vyborna česnekova pomazanka, pomazánka česneková, dudácká pomazánka, recept cesnekova pomazanka, cesnekove pomazanky, výborná česneková pomazánky, jak udělat česnekovou pomazánku, recepty česneková pomazánka, česneková pomazánka s pomazankoveho masla, česneková pomazánka z másla, jak se dela cesnekova pomazanka, cesnakova pomazanka, česneková pomazánka s mandarinkou, vyroba cesnekove pomazanky, dudácká pomazánka recept, pomazánky česnekové

Suroviny:
sýr eidam, majonéza, pomazánkové máslo, sůl, česnek, mandarinky, olivy, víno hroznové, klobása

Přidat fotografie receptu