Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drážďanské řezy

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lusinda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 409 kJ /
7 029 kcal
Bílkoviny216,05 g
Tuky339,28 g
Vláknina35,76 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 1,08 g
Sůl2,27 g
Sacharidy759,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z rozdrobeného droždí, asi lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Z mouky, cukru, mléka, špetky soli, kůry, vejce, kvásku a vlahého mléka vypracujeme vláčné těsto. V teple ho necháme vykynout. Krok 2: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Do teplého vmícháme máslo a po zchladnutí krému i žloutky a sníh z bílků. Krok 3: Tvaroh rozmícháme s oběma druhy cukru, vejci a citronovou kůrou i šťávou. Nakonec do něj zapracujeme mandlové lupínky a rozinky. Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme na plát a přeneseme na plech s pečícím papírem. Rozetřeme na něj nejprve tvarohovou, pak pudinkovou náplň. Koláč uhladíme a při 160°C pečeme 45 minut. Krok 5: Hotový ho ihned potřeme máslem. Před servírováním jej pocukrujeme.

Zveřejněno 26. 2. 2011

Poznámka autorky lusinda

Zdroj časopis Tina

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drážďanské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxpY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drážďanské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxpY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

pěkné:yes:

Zajímavý receptík ;-) + :yes:.

+ bodík, vypadají senzačně :yes:

Děkuji,opravdu musím říct že je to velká dobrota:-*,a jak se píše u receptu "Doslova se rozplývají na jazyku":-):-p

Nádhera! :-p:yes:;-) +3

To musí být do dobrota.:-p:yes:

Bílé řezíky vypadají k sežrání!!:yes::yes:

Tématické fráze:
drážďanský koláč, eierschecke, drážďanské vaječné řezy, eierschecke recept, drážďanský dort, drazdanske kolace, drážďanský moučník, drážďanský koláč s tvarohem, vaječné řezy, drážďanský makový koláč, drazdanske tvarohove rezy, dráždanský koláče, drážďanský tvarohový koláč, drazdanskykolac, elerschecke, kolác eierschecke, ecepty eierschecke, drážďanský koláč s s tvarohem, drazdanske tvarohove řezy recept, dráždanský s tvarohem

Suroviny:
droždí, cukr krupice, mouka polohrubá, mléko, sůl, kůra citronová, vejce, máslo, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, máslo, vejce, tvaroh měkký, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, kůra citronová, šťáva citronová, mandle, rozinky, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu