Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražené mandle

Mandle jsou plné zdravých tuků, bílkovin a minerálů. Pražené mandle jsou křupavá delikatesa, které si můžete vychutnat naslano místo brambůrků nebo jako zobání k vínu. Dají se připravit také na sladko.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bea.Zubkovic

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 182 kJ /
3 629 kcal
Bílkoviny54,25 g
Tuky347,50 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu. Až začne vřít, vysypeme do ní mandle a necháme 2 minuty projít varem. Pak je vytáhneme a oloupeme. Krok 2: Na pánvi rozpustíme máslo a do něho vložíme oloupané mandle. Za stálého míchání pražíme do zlatova. Krok 3: Na talíři mandle osolíme.

TIP: Jak pražit mandle snadno a rychle

Zveřejněno 27. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražené mandle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5vM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pražené mandle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V5vM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Mandle pražím na sucho v toustovači 5min a nechám dojít. Vyzkoušej si svůj toustovač.Po 6ti min už hořkly. Rovnoměrně opečené z obou stran.:

LenkaKali 20. 8. 2013 18:16
vite jak nejlepe na mandlich drzi sul?myslim tu nasi kuchynskou!!!mandle maji po uprazeni obrovskou teplotu scca..280°C,takze kdyz je z panve prendame na sitko okapat od zbytku oleje,ten stece pryc ,mandle jsou tak horke takze vyuzijem jejich teplotu pro udrzeni soli!!!okapane mandle pokropime dostatecne vodou a okamzite osolime!!!mandle jsou velice horke voda se vypari a zaroven tu sul rozpusti takze zbyde krasny potah soli na mandlich a nebojte se mandle budou krupave a hlavne luxusne osolene!!!dobrou chut:-p:-p:-p:-K:-*:-*:-D

Dana a Sodovka : No podle toho kolik dáváte mandlí já na 3balíčky dávám celé máslo :)

Já mandle zas dělám na suché pánve. Mandle na pánve jenom přehazuji,aby se opražily ze všech stran. Solím je až po usmažení.

Já dělám mandle jen v troubě na plechu - buď úplně nasucho, nebo trošku přemáznu plech olejem (lépe na nich potom drží sůl) a troubu předehřeji naplno. Občas plechem zatřepu, aby se pražili stejnoměrně. Hlídám, jak začnou chytat barvu a odskakovat, tak jsou hotové.
Potom je v misce ještě horké posypu troškou soli.
Máme je právě rádi takto bez zbytečného dalšího tuku:-p:-K

Já jsem dělala z 1 balíčku mandlí a máslo jsem dala od oka asi 1/4 kostky:-))

Není toho másla moc? :-O

jj dělám dost často, jde to i z vlašáků:yes:

kupuji už rovnou oloupané,jsou bez práce...dobrá chutovka místo brambůrků:yes: Ale na sladko mě to nikdy nenapadlo, zkusím.:-)

Opravdu celé máslo?:-O

:-O no to vyzkouším, já je dělám na oleji :-):yes:+1

Mandle byly:-ppřidala jsem Ti fotečky:yes:+2

;-) Ano může to být vynikající .. :yes: Super děkuju za radu :-))

Taky je dobré udělat mandle na sladko a místo soli už na pánvi přidáme cukr krupici. ;-)

Tématické fráze:
pražené mandle v cukru, jak prazit mandle, pražené mandle v cukru recept, mandle v cukru recept, jak oloupat mandle, mandle v cukru, pražené slané mandle recept, pražené slané mandle, příprava mandlí, mandle v karamelu recept, příprava pražených mandlí, mandle v karamelu, mandle recepty, mandle, uzené mandle recept, mandle v troubě, mandle na sladko, jak upražit mandle, oprazene mandle, mandle recept

Suroviny:
mandle, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu