Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Labutě z odpalovaného těsta

Z odpalovaného těsta nemusíme péct jen klasické věnečky nebo větrníky. Když popustíme uzdu své fantazii, brzy náš stůl ozdobí skupinka elegantních labutí. Nejen že jsou krásné na pohled, ale díky lehkému máslovému krému, kterým jsou naplněné, také skvěle chutnají.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danculka Danculka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

16 labutí

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 543 kJ /
2 520 kcal
Bílkoviny54,92 g
Tuky175,78 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 588 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy177,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vody, tuku, soli a múky uvaríme hustú kašu, do vlažnej zašľaháme celé vajíčka a môžeme cukrárskym vreckom tlačiť na plech vystlaný papierom oválne buchtičky a dvojky. Dvojky budú hlava a krk labute. Krok 2: Upečieme. Krok 3: Buchtičky rozkrojíme po dĺžke a vrch buchtičky ešte na polovicu. Krok 4: PLNKA: V mlieku uvaríme Zlaté klasy (krémový prášek), pred dovarením pridáme cukor, miešame, až kým nevychladne.

Vyšľaháme maslo s vanilkovým cukrom a spolu zošlaháme.

Zveřejněno 27. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Labutě z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8o3m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Labutě z odpalovaného těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8o3m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

pečieme na 200st do ružova,počas pečenia nesmieme otvárať troubu,len pozerať cez okienko...:)))

:yes::yes:ˇ:yes::-K

BohousTheCat 13. 6. 2012 06:48
prosim na jakou teplotu pect a jakou dobu? vypadaji uzasne!!!!

ty jsem milovala jako malá.....to je nádhera!

A ja za bodík veľmi,veľmi pekne ďakujem:-)):-))

jejda:-O...ty noblésní vodní ptáčci mě dočista utekli, nebo ulétli??:-O
tak dodatečně pěkný sladký bod +1 = 30;-):yes:

krááááááása:-8:-K:yes:

:-):yes:

Vypadají nádherně:-*:yes:

:yes: krásné

Místo klasických větrníků LABUTĚ.:-)) Výborný nápad.:yes: Danculko, dík za inspiraci. Posílám + 24.:yes:

Nevyznám sa v bodovaní ale za každý veľmi pekne ďakujem...:-)):-))

:-K:-K:yes:

Moc hezké labutě,kdysi je prodávali u nás v cukrárně;-)+1:yes:

;-) Eli, taková šikulka jako Ty, to určitě také svede. Jsou to vpodstatě větrníky, jen trochu jinak uspořádané a navíc k tomu hlava.
:-O Aničko, labutě jsou moc hezké jako ostatně všechny Tvé výtvory.
:yes:+20.bodík posílám:yes:

Tématické fráze:
labutě recept, větrníková buchta, buchta z odpalovaného těsta, větrníky z odpalovaného těsta, větrníky labutě, recept na labutě, labuťky z odpalovaného těsta, recepty labutě, sladké labutě, recept-labutě z odpalovaného těsta, větrníková buchta na plech recept, odpalovane testo-labute, recept labute, odpalované těsto recept, labuť recept, větrník jako labuť, venecky labute, větrníková náplň, hlava labutě, recepty,labute z odpalovaneho testa

Suroviny:
voda, sůl, tuk palmarín na pečení, krupice, vejce, mléko, cukr krupice, zlatý klas, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu