Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč mnoha chutí a vůní

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Doba přípravy plech 30x22cm

plech 30x22cm

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie38 751 kJ /
9 262 kcal
Bílkoviny134,42 g
Tuky486,34 g
Vláknina85,70 g
Cholesterol 856 mg
Sodík 6,99 g
Sůl4,93 g
Sacharidy1 033,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve našleháme sníh z bílků s přidáním špetky soli. Žloutky našleháme s moučkovým cukrem, přidáme olej, třtinový cukr a vanilkový cukr a ještě chvíli zašleháme. Krok 2: Lehce zamícháme strouhaná jablka, rybíz, namočený kokos i s citrónovou vodou a ořechy. Nakonec zlehka přidáme sníh a přes síto mouku smíchanou se skořicí, solí a sodou. Pečeme na 180°C asi 1 hodinu. Krok 3: Zatím si připravíme polevu: vše kromě rumu na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Do hotového zamícháme rum a mícháním pěkně spojíme. Krok 4: Koláč necháme napůl vychladnout a do ještě teplého naděláme špejlí hustě dírky a zalijeme horkou polevou. Povrch rozetřeme kuchyňským štětečkem. Dáme koláč vychladnout, poleva pěkně ztuhne a udělá tenkou glazuru.

Zveřejněno 27. 2. 2011

Poznámka autorky jahoda

Pekla jsem na menším plechu 30x22cm, koláč byl vysoký 4,5cm, ale klidně můžete péct na větším plechu, nebo v bábovkové formě.

Charakteristika koláče: sníte jeden a chcete druhý:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč mnoha chutí a vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rEmE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč mnoha chutí a vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rEmE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Jahoda,bod som pridala hneď ako som tento koláč uvidela na fotke,ale dnes som mohla aj ochutnať a som nadšená:-)):yes:Je strašne dobrý a charakteristiku si fakt vystihla:-D:yes:Ja som ešte trošku improvizovala a do cesta som pridala banán,marhule a višne v rume-vlastne som to potrebovala minúť a koláčik je ozaj mnoha chutí aj vuní:-pZajtra pridám fotku;-)

Jahoda je kouzelník a fotočaroděj;-);-);-)

:yes::yes:

Ukladám si:-pĎalší komentár to už nepotrebuje..súhlasím s ostatnými:-K;-)

Ahoj Kvinek, správný postup je: použít čerstvý kokos nebo sušený namočit přes noc - jak píšeš (recept je z nějakých zahr. www a jelikož čerstvý kokos je pro nás zbytečně drahý, tak jsem ho ani neuváděla).
Já jsem zkusila namočit ráno a stačilo to, takže klidně namoč večer.
Nařeď jen citron s vodou - čím víc dáš citronu, tím to bude cítit pěkně v moučníku;-)
Přeji, ať chutná a dej vědět:-). Právě jej snídám s kafíčkem:-8:-D

Nádhera :yes: Postup nevypadá nijak složitě, takže bych to mohla stihnout v týdnu po práci, aby bylo ke snídani :-p Jen bych se ráda zeptala na to namočení kokosu v citronové vodě - tím je myšlena citronová minerálka nebo voda s citronovou šťávou? A vadilo by, kdybych měla namočeno déle - třeba přes noc? nebo raději kratší dobu např. 30 minut? Jinak bych to asi všechno večer nestihla a pekla bych do rána :-D Předem děkuji za odpovědi a ještě jednou chválím tu krásu :-K

Jahudko, kdy tohle vsechno mam realizovat????? Zase takova krasa :-D:yes::-K

Krásný koláček:-p:yes:+8

jahoda dokonale ako vzdy:yes:

Krásně vypadá a určitě je dobrý :-p:yes::yes: +1

Nádhera:yes::yes::yes: +

:-p to vypadá náramně jedle, samé dobroty a fotky krásné:-p:yes::-K

hmmmmm +1:yes:, a co to jablíčko? to je vtipný:-)

:yes::yes:Jahodo tvoje fotky nemají chyby, krásně nazdobené, koláč mňamkový

pro rány boží:-O:-O:-Oten je opět božíííí:-K:-8:-8:yes::yes::yes:
jahodo,moučníky v tvém podání umocněné překrásnými fotkami,nemají konkurenci:-K:-K:-K:yes:
P.S.taky se mi líbí "vážení" na hrníčky;-)no,joo,ale ten rybíz už mi mrazák nenabízí:-(co tak nechat "nacucat"brusinky rumíčkem;-):-?:-D

Tématické fráze:
koláč z pekla, čerstvý kokos, recept koláč strouhaná jablka, jak použít čerství kokos, kolače charakteristika, recept kolac ze stouhanych jablek, koláč z rybízu a jablek, strouhaná jablka recepty na kolač, namočený kokos, rybíz sníh kokos, bábovka mnoha chutí, strouhaná jablka recept, babovkovy kolac, charakteristika teplého moučníku, jak nazdobit linecky koláč, bábovka mnoha s chutí, kolac ctyr chuti, koláč jablka a kokos, koláč z strouhaných jablek, recepty ze strouhaných jablek koláč

Suroviny:
vejce, mouka hladká, olej, cukr moučkový, cukr hnědý, cukr vanilkový, soda jedlá, sůl, skořice, jablko, ořechy strouhané, rybíz, moučka kokosová, cukr třtinový, máslo, mléko, rum

Přidat fotografie receptu