Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrová pomazánka názvu "Obatzda"

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 810 kJ /
1 389 kcal
Bílkoviny59,09 g
Tuky124,11 g
Vláknina0,16 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 2,84 g
Sůl7,50 g
Sacharidy6,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr vložíme do sekáčku a najemno ho nasekáme. Pokud je v dokonale vyzrálé fázi, postačí ho důkladně rozmačkat vidličkou. Promícháme se změklým máslem tak, až je vytvořena kompaktní hmota. Krok 2: Přidáme jemně nakrájenou cibulku, pivo, papriku, kmín, dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Zveřejněno 27. 2. 2011

Poznámka autorky Eliza

Z mých výstřižků...pravděpodobně sešit pivních receptů - odtud i název...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrová pomazánka názvu "Obatzda"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEKR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrová pomazánka názvu "Obatzda"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEKR

Marie

Komentáře (14)

Výborná pomazánka :-8 já ji připravuji z Limburgeru. :-)

Elizo, hezká pomazánka, ukládám :-):yes:

:yes:+

Děkuji za komentáře...:-K Danielko, nebyla jsem tady, nemohla jsem rychle odpovědět, ale sýr typu camembert je třeba i náš český hermelín, jen camembert je nějak víc zrající a krémový - i aromatický.
Holky, ani já jsem nevěděla, co je obatdza, jen jsem to realizovala podle časopisu. ;-) Je to dobrota, to zase jo...:-)

Tak to jsem netušila, že dělám pomazánku s takhle krásným názvem.:-*..:-p:-p:-p:yes::yes:

toto je nemecka obazda..ako pisem..je to uzasna natierka a na zaklade honzu som si spomenula ze sa robi z camembertu
http://pearlinberlin.blogspot.com/2008/01/obazda.h...

:-p+10:yes:další chutná pomazánka:-*a jak krásně nafocená:-K

Vše co je se sýrem můžu v neomezeném množství. Foto jako vždy nádherné.;-);-);-)

Já Eli samozřejmě vůbec nevím, co to je "Obatzda" :-D, ale určitě ti dám plus, vypadá to zajímavě;-)

Rádo se stalo.:-8

Honzo, dekuji za rychlou odpoved. Moc jste mi pomohl. Syr Brie je zde bezne k dostani a je relativne levny. Jeste jednou DIKY :-);-).

Daniella O.- v Bavorsku se používá Camembert, Brie nebo Romadur,
někdo dělá Obatzdu s pivem,ale je možné i bez.Pro
přiblížení Vám zasílám pár odkazů.

http://www.cheese-france.com/cheese/camembert.htm
http://www.chefkoch.de/rs/s0/obatzda/Rezepte.html

Eli, vypada uzasne, jenom nevim, co je to za syr, co uvadis:-8. K jakemu bys ho prirovnala nebo jakou ma chut ??? Dekuji :-K

obazdu predavaju v mnichove ako hotovu...a je uzasna...moja skoro najoblubenejsia natierka....nikdy som sa nepozerala na zlozenie a podla tvojho receptu je to celkom lahke...neviem preco si ju neurobim sama...skvele :yes:

Tématické fráze:
obazda recept, obazda, pomazánka obazda, obadza, obadzda, sýr obazda, německá pomazánka, pivni syrova pomazanka, recept obazda, obatzer, pomazánka ze sýra brie, sýrová pomazánka, pomazánka z brie, obadza recept, recept na obazdu, německá sýrová pomazánka, bavorska syrova pomazanka, pomazánka z camembertu, pomazánka ze sýru brie, obazda pomazánka

Suroviny:
sýr camembert, máslo, cibulka jarní, pivo světlé, paprika sušená sladká, kmín mletý, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu