Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opilá maková bábovka

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

duckie duckie

Snadný

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 105 min

165 min (60 min příprava + 105 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 325 kJ /
7 726 kcal
Bílkoviny121,22 g
Tuky291,99 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 524 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy1 137,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky namočíme do punče a necháme min. hodinu marinovat. Krok 2: Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 150°C. Krok 3: V míse smícháme přesátou mouku, oba cukry, makovou směs, vanilinový cukr a kypřicí prášek. Krok 4: Přidáme celá vejce, olej a mléko a vymícháme těsto. Na závěr do těsta zamícháme scezené rozinky a rumové aroma. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a pečeme 80 minut při 150°C. Krok 6: Upečenou bábovku poznáme tak, že do ní píchneme špejlí. Špejle musí být suchá, nesmí se na ní lepit těsto.

Zveřejněno 28. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilá maková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JYNo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opilá maková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JYNo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
maková bábovka, bábovky recept, domácí bábovka maková, makova babovka z pohánkové mouky, makové mléko recept, makova bavovka s banány, recept maková bábovka, recept na bábovku, máková bábovka recept, makova babovka bez lepku, opila, recept na makovou babovku, makové recepty, opilababovka, opila bananova babovka, makov moucnik, opila bavovka, maková bábovka s banány, bábovka maková, opilá buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilinový, vejce, olej, mléko, rozinky, punč, rumové aroma, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu