Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulharská pomazánka s hořčicí

Rychlá a chutná pomazánka, která se výborně hodí třeba na řádně česnekem potřené topinky, na jednohubky při jakékoliv příležitosti k oslavě nebo jen tak na svačinu s kouskem čerstvého pečiva.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

duckie duckie

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 951 kJ /
1 900 kcal
Bílkoviny54,34 g
Tuky162,14 g
Vláknina22,80 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 5,14 g
Sůl12,15 g
Sacharidy50,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Točený salám, cibuli a česnek oloupeme a vložíme společně do masového strojku. Vše dohromady umeleme do mísy. Přidáme rajský protlak, hořčici a olej. Krok 2: Okurky nastrouháme najemno, necháme odkapat a rukou ještě vymačkáme přebytečnou vodu. Krok 3: Poté je přidáme k salámové směsi, vmícháme tatarskou omáčku a společně dobře propracujeme v pomazánku. Podle potřeby dochutíme solí a cukrem.

TIP: Tipy na nejlepší topinky

Zveřejněno 28. 2. 2011

Poznámka autorky duckie

Pomazánky vznikne velká mísa. Pro menší množství doporučujeme udělat z polovičního množství surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulharská pomazánka s hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7rm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulharská pomazánka s hořčicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7rm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

pokud si dobře pamatuji, tak bulharka byla vždy z vařeného hovězího masa, ze salámu je to proti originálu hrůza, z hovězího si ji dělám vždy, když dělám vývar a maso zpracuji v bulharce

:-O

+:yes: moc dobrá:-p:-p:-p
s dovolením přidávám foto:-)

sáákryš..přilákaly mě komentíky a nové foto:-!;-)vypadá dobře,už tisknu;-):-D:yes:

Plne súhlasím s Evičkou,je fakt výborná:-p:yes::yes:Jedna z najlepších,aké som jedla:-K

Pomazánka je opravdu vynikající:-ppřidala jsem foto a:yes:+6

Hanálka 1. 3. 2011 09:42
Výborná pomazánka. Místo točeňáku dávám hovězí maso z polévky - vychlazené a pomleté nebo rozmixované :yes:

:yes::-p

Lojza: obě, pomazánka i tchyně ;-)

"Protože jsem tu nenašla recept na Bulharskou pomazánku, která by obsahovala hořčici, přidávám jeden od své skorotchýně ze Slezska (mimochodem vynikající kuchařky), která je naprosto vynikající!"
Ta tchyně, pomazánka, nebo obě?

BILKOVAI: dívala jsem se na Tvoje rohlíky..jsou úžasné!!! zítra se asi nudit nebudu..budou rohlíčky s pomazánkou :-p

Jó, to musí být dobrůtka. Ukládám...1:yes:

Tématické fráze:
bulharska pomazanka ze salamu, bulharska pomazanka, domácí bulharská pomazánka, bulharská pomazánky, výborná pomazanka, bulharská pomazánka recept, pomazánka z točeného salámu, recept na výborné pomazánky, recept na bulharskou pomazánku, výborné pomazánky, bulharská kuchařka, pomazanka z tocenaku, slezská pomazánka, pomazánka bulharská, bulharka z toceneho salamu, bulharka ze salámu, točený salám recepty, recept bulharská pomazánka, bulharska buchta, bulharské recepty

Suroviny:
salám točený, cibule, česnek, okurka čerstvá, protlak rajčatový, hořčice plnotučná, olej rostlinný, tatarská omáčka, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu