Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní mandlový likér

Sladký likér z whisky a Salka, vonící po mandlích, se stane u vás doma hitem. Týden odležený likér se bude hodit nejen na Vánoce, ale i při jiných svátečních příležitostech. Jenom se po něm zapráší.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sona.si

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba tepelné úpravy: 140 min bez doby odležení

140 min (140 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 039 kJ /
2 638 kcal
Bílkoviny17,00 g
Tuky7,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy74,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Neotevřené konzervy Salka vaříme ve vodní lázni minimálně 2 hodiny, v průběhu vaření alespoň 1 obrátíme, aby obsah karamelizoval rovnoměrně. Krok 2: Pudinkový prášek smícháme s mlékem a cukrem a uvaříme. Hotový pudink promícháváme, aby vychladl a neudělal se na něm škraloup. Krok 3: K pudinku přidáme vychladlé zkaramelizované salko a směs prošleháme. Postupně přiléváme whisky a nakonec mandlové aroma. Krok 4: Vše důkladně vyšleháme. Likér stočíme do lahví a necháme v chladu alespoň 1 týden odležet.

TIP: Vánoční likéry

Zveřejněno 28. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní mandlový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQ5p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní mandlový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQ5p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

cathleen: No, osobně bych asi dala jen jedno salko, nemám ráda přeslazené věci. Navíc to nenaředíš alkoholem. Ale to je podle chuti každého. Asi bych udělala ten pudink do 3/4 l mléka.

zizala: diky. Recept dodržet, jen alkohol vynechat? Možná více pudinku nebo ho udělat řidši...?

cathleen: Šel by udělat, ale udělala bych menší množství, přece jen tam nebude alkohol jako konzervant ;-) To si pak s Tebou může dát i vnouček :-))

Myslite si, že by se dal tento (nebo jiný) likér udělat bez alkoholu? Nemůžu ho a ráda bych o svatcích pocucávala i něco jiného, krom čaje nebo kavy...:-8

Zítra ho budu dělat;-):yes:

Žádný dobře míněný dotaz není hloupý. Abych pravdu řekla - to bych taky ráda věděla. Asi se zkazit může, ale nám se nikdy nepodařilo ho mít tak dlouho. Nicméně několik týdnů v chladu vydrží určitě... a nevím, jestli jste si toho všimla, je to poznámka až na konci receptu - aspoň týden potřebuje uležet. Jak dlouho dopředu si chcete likér připravit?

Měla bych takový (asi poměrně hloupý) dotaz. Může se tento likér zkazit? Pokud ano, za jak dlouho se to asi stane?Chtěla bych si ho předpřipravit na rodinnou oslavu, ale bojím se, aby vydržel... Děkuji za odpověď ;)

:-*:yes:

Tématické fráze:
mandlový likér, mandlový likér recept, domácí mandlový likér, recept na mandlovy liker, likér z mandlového pudinku, mandloví likér, recept mandlovy liker, jak dlouho vydrží domácí likér, likér z mandlí, domácí likér ze salka, mandlový likér z pudinku, liker z pudinku, madlový likér, mandlový alkohol, mandlovka liker, mandlový vaječný likér, mandlovi liker recept, likér mandlový, jak dlouho vydrží vaječný likér, mandlový likér ze slivovice

Suroviny:
salko, mléko, cukr moučkový, pudink mandlový, whisky, mandlové aroma

Přidat fotografie receptu