Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkův dušený kel s erteplama

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: než se to sní...

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 162 kJ /
278 kcal
Bílkoviny11,94 g
Tuky15,50 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 867 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy19,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolu jsem hodil sádlo a na kostky nakrájený šunkový točeňák. Krok 2: Až na něm načalo být vidět, že je mu teplo, přidal jsem i nakrájenou cibuli a za občasného prohnání vařečkou na mírném ohni nechal zezlatit. Krok 3: Z hlávky kapusty jsem odstranil velké sytě zelené listy /schoval do mražáku, na Kadlíkovy masové kelové závitky/, z hlávky vyřezal košťál, a nakrájel na kostky, jak mi to došlo pod nůž. vVsypal jsem do kastrolu, podlil vodou, osolil, okořenil, a nasporo dusil... Očistil jsem brambory, nakrájel na kostky. Krok 4: Když byla kapusta měkká, a ztratila už původní barvu, opět jsem podlil a nasypal brambory. A opět dusil. Míchal minimálně, abych z vařících se brambor neudělal kaši. Krok 5: Když byly brambory už na hranici uvařenosti, zahustil jsem troškou mouky, přidal roznačkaný česnek a za chviličku odstavil. Krok 6: Na talíři okyselil octem, a posypal masíčkem z Kadlíkovy vepřové konzervy. A tím rosolem a sádlem z konzervy následně polil... navzdory puchu z vařených košťálovin v celém domě, na talíři to vonělo krásně. Takhle dělávala kapustu moje máma, a k ní se podávaly hovězí roštěnky. A vzpomínám, jak jsem jako kluk pokřikoval, že to chci víc polít octem... Mrzí mě ovšem, že poslední fotku, už na talíři, jsem omylem vymazal... Takže mám jenom postup. Na té poslední fotce, po vsypání brambor, je vidět ještě dost tekutiny. Vydusila se..

Zveřejněno 1. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkův dušený kel s erteplama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lLR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkův dušený kel s erteplama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lLR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

V školskej jedálni (za komunizmu) nikto dnes nezistí, ako sa im podarilo vytvoriť niečo, čo s Vaším receptom má spoločné len kel. Prenikavo to zapáchalo a hoci škola bola v druhej budove, všetci sme vedeli, čo nás dnes čaká. Tak, ako nám to kuchárky naložili na tanier, tak sme to všetci do druhého okienka, kam sa dávali špinavé taniere, odniesli. Nikto to nejedol a preto vlastne ani neviem, ako kel chutí (alebo nechutí...).
Odvtedy som sa s kelom nikdy viac nestretol.

A mám zítra tip na oběd a ještě k tomu je recept vtipně napssaný.:yes:

aduskaasiska 11. 9. 2014 18:44
....zkusili jste ke kelu volské oko? Moje dcera toto jídlo miluje a dokonce ho musím vařit v neděli, kdy bych si představovala úplně jiný pokrm, důstojnější tohoto svátku:-))) Samo, může být i klobáska i párek, ale hlavně volské oko:-)))

Vincencie Hájková 20. 8. 2014 08:18
Je to skutečně pochoutka,taky to vařím,ale přidávám podle mé maminky i strouhanou mrkev a petžel,Je to mňamka i k sekané anebo výpečkům.Všem dobrou chuť.:-K:-)):yes:

...............recept OK 21. 11. 2012 13:17
...ale psáno jak slepice sama doma...:no:

:-p:-p:yes:

Tak to byla kapusta mého mládí. Manžel v ní nechce ten rozvařený brambor, takže dávám brambory jenom jako přílohu. Ale česneku hodně. A masíčko většinou hovězí a hodně šťávy. :yes::yes:+ 10

Kadlíku,takto to dělávala moje bývalá tchýně,ale většinou měla brambory rozvařené a byla z toho sice chutná,ale na pohled hrozná"mňaga":-/Já dělám kapustu a brambory zvlášť a pro ukázku Ti kromě dalšího bodíku:-p+9:yes: posílám i foto;-)

Hmmmmm, kapustu můžu, posílám bodíka:yes:

když já můžu česnek aj v zákuáskách...:-D

Podobně dělala kupustu moje mamka , ale do směsi kapusty a brambor v jejím podání patří místo salámu mrkev na kolečka. Dochucení bez česneku,pouze ocet - nakyselo. Salám jako příloha osmažená kolečka dietního, šunkového nebo gothaj. :-p
A dušenou kapustu s česnekem děláváme bez brambor, ale zkusím určitě tento receptík :yes:

Recept je :yes::-p

Kadlíku, ani nevíš, jak ta omylem smazaná fotka mrzí nás :yes::-K:-((.

Tak to musí být Kadlíku dobrota,nikdy jsem nic takového nejedla.;-):yes:+1:-K

Miluju kapustu, a takhle ji vaříme i my.. K tomu opíkanej gothaj nebo klobáska - to je papání :-p

Tématické fráze:
kel, kel recept, recept na kel, duseny kel, dušený kel recept, recept kel, recepty kél, kel recepty, jak uvařit kel, jak se vaří kel, kél s bramborem, vařený kel, kel duseny, recepty na kel, co je kel, vaříme kel, kelové zeli, co je to kel, uvarit kel, kel vařený

Suroviny:
kapusta, sádlo, mouka hladká, salám šunkový, cibule, brambory, česnek, sůl, kmín celý, pepř, ocet

Přidat fotografie receptu