Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté pečivo - domácí housky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka41

Snadný

Doba přípravy krátká

krátká

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 709 kJ /
2 798 kcal
Bílkoviny87,71 g
Tuky88,48 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 587 mg
Sodík 3,51 g
Sůl8,67 g
Sacharidy404,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odebereme lžíci mouky, přidáme kvasnice, vlahé mléko a cukr, zamícháme kvásek, a na teplém místě ho necháme vzejít. Krok 2: Mouku prosejeme, přidáme sůl, vajíčko, sádlo a kvásek. Postupně ještě přidáme opatrně vlahé mléko tak, aby bylo těsto trochu tužší než na buchty. Nebojte se, krásně vykyne. Krok 3: Po vykynutí krájíme kousky, které válíme na válečky, ze kterých pleteme houstičky. Na plech dáme 4x4 řady. Pečlivě potřeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme buď kmínem a solí, nebo mákem. Krok 4: Necháme ještě půl hodiny kynout a pak pečeme na 200°C do zčervenání.

TIP: Oblíbené recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 1. 3. 2011

Poznámka autora Johanka41

Housky ještě nabydou pečením. Jsou velmi chutné, a použití je jako u klasických housek. Tak dobrou chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté pečivo - domácí housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6m99

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté pečivo - domácí housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6m99

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Nikdy jsem housky nepekla, ale tyto housky kynuté v lednici se mi hned povedly na jedničku a jsou výýýýborné!

Dobrý recept:yes: Dělala jsem z dvojité dávky a stejně se po nich jen zaprášilo:-)

Tak tohle je nejlepší recept na housky, který jsem vyzkoušela. S těstem se krásně pracuje, housky jsou nadýchané a chutnají skvěle. :-K :yes:

andrea:jedno vejce je do těsta a to druhé na potření.:-)

dobry den, chtela bych se zeptat zda v tom receptu patri ta dve vajicka do testa a nebo jenom jedno a druhe je na potreni.dekuji

Houstičky jsem vyzkoušela jsou vynikající, hladkou mouku jsem nahradila moukou na vícezrnný chléb a jsou také dobré.

Výborný recept,dnes jsem pekla a chutnalo všem,naprostá spokojenost.:yes::-)):-K

Werulisima 7. 4. 2014 16:32
Housticky se mi povedly,jsou vyborne! Super recept,zatim jedine,co mi chutnaji a jsou mekkounke jak vata. Moc dekuji !!!:-K

mnam mnam mnam:-p

Mě housky chutnají i 3 den, když teda vydrží :-) to sádlo je dělá pořád měkké :-)

Prosím chtěla jsem se zeptat, kdo má vyzkoušeno, jestli pečivo je dobré i druhý den. V několika receptech na housky či rohlíky se mi stalo, že první den jsou super, ale druhý den už téměř nepoživatelné. Na uskladnění nepoužívám igelit, jen plátno a plastovou krabici. Moc děkuji :-)

Dobrý den, je mi 12 let a ráda vařím. Váš recept bych ráda vyzkoušela ale je moc složitý ani na druhej pokus se mi nepoved. prosim o podrbnější informace:-(

Super recept. Dokonce jsem to zvládla i já a baví mne to. A rodince moc chutnají :-)

Werik153 3. 3. 2013 18:02
Pekla jsem na 180°C a 15 minut a bylo to akorát a jsou výborné :-)

Výborný!!!! :yes: Moc nám chutnají :-))

Tématické fráze:
kynuté housky, rychlé domácí pečivo, domácí kynuté rohlíky recepty, domácí rohlíky ze sušených kvasnic, kynuté pečivo, domácí housky ze sádla, recept na kynuté housky, recept na housky na pletení, pečivo bez droždí, domácí kynuté rohlíky, domácí kynuté houstičky, domácí housky, rychlé domácí pečivo bez droždí, houska pečivo, pečivo bez kvasnic, kynuté housky recept, housky s kypřícím práškem, housky z kypřícím práškem, kynuté houstičky, pečivo housky

Suroviny:
mouka hladká, vejce, droždí, mléko, sádlo, sůl, cukr, kmín celý

Přidat fotografie receptu