Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

luckymoon

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 729 kJ /
3 281 kcal
Bílkoviny327,92 g
Tuky203,36 g
Vláknina11,06 g
Cholesterol 3,18 g
Sodík 4,12 g
Sůl10,30 g
Sacharidy33,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba). Krok 2: Na stejné pánvi osmažíme anglickou slaninu, přidáme pokrájená jatýrka, cibuli a česnek na plátky, rozmarýn, osolíme, opepříme, podlijeme troškou červeného vína, necháme vydusit (asi 1/4 hodiny). Krok 3: Na talíř dáme hranolky (příp. jinou přílohu), na ně masíčko, na něj navrstvíme směs slaniny a jater.

Zveřejněno 1. 3. 2011

Poznámka autorky luckymoon

Dneska má narozeniny můj syn Jiřík, tak jsem mu uvařila tuto ňaminku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/02LX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská kuřecí ňamka pro Jiříka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/02LX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vypadá to dobře,určitě vyzkouším:-)

:-O:-p:yes::yes:

ulozeno a 10.bod!:yes::yes::-p

No to je bomba!!:-O Ukládám taky, to je určitě jídlo, jaké vyzkouším na nějakou slavnostní příležitost:-p:yes:

uloženo:-):yes:

Díky za milá slovíčka i bodíky :-K

skvělá kombinace..mnam.:yes::-p

moc moc líbilo!!!!:-8

Tohle si dám líbit,nezbyla porcička:-?:-p:-D

Tématické fráze:
provensálská kuřecí směs, provensalska smes, provensálská marináda, kuřecí na provensálském koření, provensálská játra, marinada z provensalskeho koreni, kuřecí provensálská směs, kuřecí provensalska směsi, recept kuřecí stehenní řízek, marináda provensalske, provensálská kuřecí játra, provensálské kuřecí řízky, játra provensálská, provensálské marináda, provenzalska marinada, provensálská marináda recept, kuřecí na provensálském kkoření, kuřecí závitky na provensálském koření, provencalska kureci smes, provensalska kureci kapsa

Suroviny:
řízky kuřecí, koření provensálské, olej, hořčice plnotučná, omáčka sojová, česnek, pepř, sůl, slanina anglická, játra kuřecí, cibule, česnek, víno červené, sůl, pepř, rozmarýn

Přidat fotografie receptu