Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku

Kuřecí řízek po kyjevsku byl jedním z nejoblíbenějších pokrmů za dob carského Ruska. Po rozkrojení vytéká z masa lahodná šťáva a pomalé rozpouštění másla při pečení mu dodává křehkost a šťavnatost.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 320 kJ /
2 467 kcal
Bílkoviny364,26 g
Tuky86,84 g
Vláknina22,80 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,59 g
Sacharidy53,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo smícháme s petrželkou, estragonem, česnekem, citrónovou šťávou a vydatně osolíme a opepříme. Krok 2: Vytvoříme z něj váleček pomocí potravinové fólie a uložíme na 15 minut do mrazáku. Krok 3: Mezitím připravíme maso - z řízků odkrojíme malá filátka a uschováme na případné "záplatování". Krok 4: Poté řízky rozkrojíme po šířce tak, jako bychom chtěli udělat kapsu. Osolíme a opepříme. Krok 5: Ztuhlé máslo rozkrojíme podélně na čtvrtiny, do každé kapsy vložíme jednu část a okraje masa sklepneme paličkou. V případě nechtěného proříznutí masa použijeme mírně rozklepané filátko coby záplatu. Krok 6: Maso namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a zprudka osmažíme z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Krok 7: Přendáme do pekáčku a pečeme při 200°C asi 20 minut. Podáváme s citrónem a různě upravenými bramborami.

Zveřejněno 1. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B86J

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B86J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Přiznám se, že řízek po kyjevsku vůbec neznám. Vyzkouším :-)

Nechal jsem se inspirovat tímto receptem a udělal jsem dobře. Máslo uvnitř řízku dělá divy. Přidávám klaný bodík. :yes:

JaninaP.M.: Děkuju. Je to klasický recept, mám takových několik po dědovi a babi...Oni to uměli, navíc ve velkém...;-):yes:

JaninaP.M. 4. 10. 2012 14:28
Teda tak to je teda opravdu krása....hned bych si dala...super receptík....:-):-):yes:

Děkuji všem :-K:-K- vidím, že jsem ani nestihla poděkovat za komentíky a body...holt pracovně náročný týden...:-/

Elizo - parááááááda:-D:yes:

:-):-K+15:yes:

:yes::-p

+12, mmmmm kuřecí řízečky plněné, to máme rádi všichni

:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-O

:-p:yes: moc pěkné, láká to vyzkoušet:yes::-K

Bezva :yes::yes::yes: + 9.bod

:-D:-D:yes: vyzkouším ;-) +8 :yes:

Ulozeno a ceka v poradniku na vyzkouseni :yes::yes:;-) +stastna sedmicka :-K.

:yes:+6:yes:

:yes:

Ta poslední fotka je fakt super :yes:

Řízky můžu každou denní i noční dobu:yes::-p:-)+

Eli,ta fotka v rezu(byla by i vic sexy jako hlavni fotenka) u mne silne vyvolava Pavluv reflex:-p krasa k sezrani:-p:yes::yes::yes:

jojo nemohu jinak než souhlasit:yes::yes::yes: + samozřejmě fotky taky ++++

:-O :-p :-p :-p proc jsem tu ted vubec lezla ?;-) Dam si ovoce, caj a radeji pc vypnu :-D :-D :yes: :-K

Tématické fráze:
kyjevský řízek, kuřecí prsní řízky recepty, kyjevský kuřečí řízek, kuřecí řízky, kuřecí řízky recepty, kurecí řízek, šťavnatý kuřecí řízek, řízky, řizek po kyjevsku, kuřecí prsní řízky, šťavnaté kuřecí řízečky, kuřecí prsní řízky recept, recepty na kuřecí prsní řízky, kuřecí řízek po kyjevsku, kyjevský kotlet, štavnaty řízek, recept na kuřecí prsní řízky, řízek kyjev, veprove po kyjevsku, po kyjevsku

Suroviny:
prsa kuřecí, máslo, petrželka, estragon, česnek, šťáva citronová, vejce, strouhanka, olej, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu