Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dětská přesnídávka

Vyzkoušejte tento jednoduchý, voňavý recept a potěšte své děti či vnoučata dobrotou plnou vitamínů. Recept je variabilní, dávku můžete rozdělit na díly a do každého přidat jiné ovoce podle chuti. Přesnídávku můžete použít i do dětských kaší.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanna

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 550 kJ /
4 912 kcal
Bílkoviny20,48 g
Tuky17,69 g
Vláknina131,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 185 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 102,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Čistá váha jablek by měla být 5 kg. Dáme do hrnce se 2 litry vody a vaříme do změknutí. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 2: Ve zbylé vodě rozmícháme pudink a vlijeme ho k jablečnému základu. Přidáme cukr a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme alespoň 5 minut. Krok 3: Takto uvařenou jablečnou přesnídávku můžeme rozdělit na části a do každé přidat jiné rozmixované ovoce - maliny, broskve, meruňky, jahody nebo borůvky. Krok 4: Horkou přesnídávku plníme do čistých skleniček, uzavřeme čistými víčky a sterilujeme při teplotě 80°C po dobu 20 minut.

TIP: Jak připravit domácí přesnídávku - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 7. 2008

Poznámka autora Hanna

Dělávala jsem tuto přesnídávku, když byly dcery malé. Teď už ji dělám pro vnoučata a při dnešní ceně přesnídávek si myslím, že se to vyplatí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dětská přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GD5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dětská přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GD5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Ahoj chtela bych tuhle presnidavku delat pro mou pulročni dcerku.zeptám se:mám to delat pri vysokých otáčkach mixéru anebo normálne?

Prosím vás kolik můžu přidat ovoce (jahod) k jablečnému základu??

:-Kprosím nevíte kolik malých skelniček tz tohohle množství udělám? díky

Vyšenka 3. 9. 2013 23:07
Radka: Pokud byste udělala totéž pouze z meruněk, nebylo by to k přímé konzumaci - meruňky jsou moc ostré. Byl by to de facto meruňkový džem. Na meruňkovou přesnídávku použijte cca 80% jablečného pyré a 20% meruňkového ;-)

Dnes jsem vařila super,přidala jsem trochu vanilkového cukru.;-)

Petra. M. 8. 8. 2013 12:49
Můžu se zeptat, jak dlouho mi asi přesnídávka vydrží ve sklepě? Díky.

mam vnučenku,kdysi jsem to vařila dětem tak uvidim co na to malá.dik moc za recept

A šlo by místo jablek dát pouze meruňky?:-)

hm až budeme mít víc jablíček určo tuto udělam posílam bodík:-K

Dneska jsem ji udělala a je naprosto dokonalá ;-)

Moc dekuji, potrebovala jsem zdelat haldu jakblek a tenhle recept je k nezaplaceni. presnidavka vyborna a urcite budeme na 100% varit casteji ... jeste jednou diky a posilam bodik :-)) :yes:

zanet:četla jsem a odpovídám..3Kg švestek dejte do hrnce i s peckama,přilejte trochu vody a vařte,pak přes sítko propasírujte,znova do hrnce,a přidejte cukr podle libosti,dát do malých skleniček a sterilizovat,výborné i namazat na chleba s máslem.

ivulinka:Moc děkuju za radu.Já jsem rozmixovala švestky s banánem a bez vaření,zavařila jsem je na 100stupňů a chtěla jsem vědět jak mi dlouho vydrží,protože pak jsem se všude dočetla,že se to ovoce má převařit,tak nevim jestli to je vůbec k jídlu.A nevim jestli to dceři vůbec můžu dát,tak mě to mrzí.Jinak jablečnou přesnídávku budu dělat taky,ale už s vařenim.Děkuju Katka

Katka:ahoj Katko, já bych to neriskovala, proč se tomu vaření t olik bráníš? Vzdyt jablka ke změknutí dlouhý var nepotřebují.
Pak nevím jak bys do nich vpravila ten pudink a ten se vařit má aspon dvě minuty, pouhou sterilizací ti přesnídávka nezhoustne, jablíčka neprojdou dostatečnou tepelnou úpravou a riskuješ, že se ti všechna přesnídávka zkazí, a ještě varem se ti odpaří voda a přesnídávka bude hustější.
Já bych to opravdu zvážila, ale raději bych se držela osvědčeného postupu. Ahojky a at se ti zadaří:-)

Chtěla bych Vás poprosit o radu,dají se udělat přesnídavky i bez toho,že bych ty jablíčka nevařila. rozmixovala bych jenom ovoce a nalila do skleniček a zavařila? A jak dlouho to vydrží?

Tématické fráze:
broskvova presnidavka, presnidavka z broskvi, jahodová přesnídávka, jahodová přesnidávka recept, jahodova presnidavka domaci, jablečná přesnidávka, domácí ovocná přesnídávka, jablečná přesnídávka recept, přesnídávka z broskví recept, domácí přesnídávka z broskví, broskvová přesnídávka recept, domácí jahodová přesnídávka, domaci presnidavka, výroba dětských přesnídavek, domácí švestková přesnídávka, domácí výroba přesnídávky, výroba přesnídávek, domácí broskvová přesnídávka, recept na detskou ovocnou presnidavku, recept na domácí přesnídávku

Suroviny:
jablko, voda, pudink vanilkový, cukr

Přidat fotografie receptu