Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňové housenky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danculka Danculka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 480 kJ /
1 071 kcal
Bílkoviny43,11 g
Tuky21,87 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy173,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerešne vykôstkujeme a ponavliekame na špajdle, ako chceme veľké, ponamáčame v hl.múke, potom v cestíčku urobenom z mlieka, múky, cukru a vajíčok (hustejšie palacinkové cesto) a vyprážame. Krok 2: Hotové stiahneme zo špajdle, posypeme práškovým cukrom a podávame ako dezert.

Zveřejněno 2. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňové housenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8o9o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňové housenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8o9o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Tak jsme zkoušeli, dětem moc chutnalo, docela se u toho bavili. Šlehačkou zdobili celé housenky po délce. Fotku jsem neměla šanci stihnout:-O:-))

Ano videla,som to ja...:-))

danculko, a já si říkala, že jsem je na varecha.SK viděla :-8:-D:-D:yes:

:-O:-K:yes:

Veľmi nápadité, deťom sa to určite páči.:yes:

Moc hezké, to vyzkoušíme s dětmi na kroužku, to se jim bude líbit:yes::yes:

určitě by to šlo vyzkoušet s jiným ovocem:yes:

Sodovka, máš pravdu,ale keď zarodí zavarím:-D:-D:-p aj 200 sklenic

To je peknoucky receptik:yes: k tomu jeste kopecek vanilkove zmrzky a polit griotkou. . . mnam:-p:yes:

Danculko, dívala jsem se na www.varecha.sk, kde máš spoustu nádherných receptů. Jsi šikovná.;-):-D:-D

Receptík je :-p, jenomže třešně jsou nedostatkové zboží. :-( Aspoň pro mě. Jsou vzácnější než exotické ovoce. Počasí je pro třešně z roka na rok nepříznivé. Když v dubnu kvetou, tak jsou mrazy, nebo se ochladí a prší tak, že včely květy neopilí. Nebo další rok je obrovské sucho a třešně nevyrostou a seschnou ještě na stromě. :-( Toužím se zakousnout do velkých třešní, které krásně křupou. :-p O tom se mi může jenom vdát. Na tržnici v Brně prodávají třešně 70,-Kč za kilo. Jenomže tyhle třešně se nedají vůbec zavařit. Je to jenom pecka obalená v kůži třešní. :-( Ve spížce mám různé kompoty = mandarinky, ananas, jahody, broskve, ale obyčejné ovoce třešně a švestky mi chybí :-( Danculka, tvé recepty jsou :-p :yes:

To mi hlava nebere!! Tak jednoduché a fakt to může být super dobrůtka!!:-O Musím být asi na světě ještě dlouho, kolik toho neznám! Aničko..:yes::yes::yes::yes:

Fantom, v Žiari nad Hronom:-)):-)):-))

:-O:-p:yes:

jj jako vzdy:yes: na kterým nádraží se tak baštilo?;-)

Tématické fráze:
housenky na třešních, třešňový dezert, housenky, třešňové dezerty, housenky v třešních, zelené housenky na jahodách, katalog housenek, housenka na jahodách, co jedi housenky, fotogalerie housenek, třešňové recepty, housenky na jahodách, exotické housenky, velke housenky, třešeň housenky, jak zavařit třešně, housenky tresen, housenky zelené, housenky na třešeň, jarní housenky

Suroviny:
třešně, mléko, mouka hladká, vejce, cukr, špejle, cukr moučkový, olej

Přidat fotografie receptu