Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mořská ryba na zelenině s neobvyklou přílohou

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 019 kJ /
243 kcal
Bílkoviny8,24 g
Tuky0,92 g
Vláknina25,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 73 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy45,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, okořeníme a dáme do pekáčku. Krok 2: Ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Krok 3: Položíme na zeleninu do pekáčku, navrch ještě poklademe kolečka citronu a pečeme doměkka. Krok 4: Oloupané a nakrájené brambory opékáme na másle dokřupava, opepříme, prohodíme s nakrájeným koprem a mákem, aby se brambory hezky obalily. Krok 5: Solíme až těsně před podáváním, aby zůstaly křupavé. Kombinace sice nezvyklá, ale překvapivě chutná. Inspirace: Kluci v akci.

Zveřejněno 2. 3. 2011

Poznámka autorky zizala

Od kolegyně jsem dostala 4 porce mořské ryby z Norska, pravděpodobně to byla treska. Může být ale jakákoliv mořská ryba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořská ryba na zelenině s neobvyklou přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/029X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořská ryba na zelenině s neobvyklou přílohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/029X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

zvědavá: Děkuju za vyzkoušení receptu :-K:-K Moje zkušenost je, že muži (ne všichni) bývají konzervativní, co se týká nových chutí ;-) Ten můj už postupem doby přivykl, ale taky se mi stane, že to někdy neodhadnu ;-)

zvědavá: Z toho si nic nedělej, u nás taky kolikrát uvařím a půlka je nadšená, druhá půlka ne. Takže už třeba i vím, co a jak komu (ne že bych vařila 6 obědů, to zas nééé :-D:-D:-D)

zvědavá 6. 6. 2012 08:56
je to moc zajímavá chuť, já jsem byla spokojená, manžel snědl, ale nějak nadšený nebyl.

Jarka, ten mak ma zaujal, vyskúšam niekedy zemiaky na tvoj spôsob. Mäso s makom som robila a bolo výborné, tak zemiaky budú určite tiež. Zatiaľ máš bodík +6 :-D;-)

To musím vyzkoušet, ale jelikož mě Jarka ještě nezklamala, mák miluju, takže :-p:yes:

Tak ten mák si taky neumím představit, ale už dávno vím, že fantazii se meze nekladou;-):yes:

:-p+3:yes:krásný recept:-*fotka taky;-)a ty makované brmbůrky jsou:yes::yes:

Colombo, bylo to moc dobré, i můj muž chválil, to už je co říct. Ostatně Kluci v akci jsou taky záruka ;-)
Vyzkoušej a pak dej vědět:-K:-K

Kopr - mák to je fakt hodně zvláštní - vůbec nemám představu chuti. ;-)

To vypadá nádherně..:-)

Tématické fráze:
ryba na zelenině, mořská ryba recept, zelenina k rybě, zeleninová příloha k rybě, recepty mořské ryby, ryby na zelenine, mořská ryba recepty, recepty na morske ryby, mořské ryby recepty, recept ryba na zelenině, recepty z mořských ryb, recepty mořská ryba, recept mořské ryby, mořská ryba, recept na mořskou rybu, ryba v zelenině, recept mořská ryba, zeleninové přílohy k rybám, recept na mořské ryby, morske ryby recept

Suroviny:
ryba, celer řapíkatý, mrkev, česnek, cibule, citron, sůl, pepř, olej, brambory, ghee, sůl, pepř, kopr, mák

Přidat fotografie receptu