Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Donuts

Jednoduchý hrníčkový recept na oblíbené smažené donuty. Ozdobení hotových donutů je na vaší fantazii, můžete je obalit v cukru, polít polevou a posypat cukrovým zdobením nebo pocákat jinou polevou apod.

Hodnocení receptu je 4,9 (118×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

duckie duckie

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby kynutí těsta

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 426 kJ /
3 209 kcal
Bílkoviny97,16 g
Tuky42,32 g
Vláknina25,86 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 585 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy586,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmícháme teplé mléko, lžíci cukru, droždí a necháme 10 minut stát, než vzejde kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, tuk, rum, zbytek cukru a kvásek. Zaděláme těsto, dobře ho propracujeme, až se nelepí. V míse pod utěrkou bude kynout asi 1 hodinu. Krok 3: Vykynuté dáme na pomoučený vál a rozválíme na placku o síle asi 1–1,5 cm. Krok 4: Skleničkou vykrojíme kolečka, ve kterých menší skleničkou vykrojíme střed. Krok 5: Donuty necháme 15 minut kynout na pomoučeném plechu. Obrátíme a znovu necháme 15 minut kynout. Krok 6: Smažíme je v rozpáleném oleji na mírném ohni 2 minuty pod pokličkou, pak je obrátíme a dosmažíme bez pokličky. Krok 7: Hotové ukládáme na síto vyložené papírovými utěrkami, zbaví se tím přebytečného tuku. Krok 8: Po vychladnutí donuty namáčíme do tmavé nebo bílé čokoládové polevy a zdobíme kokosem.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 2. 3. 2011

Poznámka autorky duckie

Nakynuté vykrojené středy usmažíme a ještě horké obalíme ve skořicovém cukru. Z těsta, které zbylo po vykrajování, uděláme uzly, které po usmažení také obalíme ve skořicovém cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Donuts

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qV2r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Donuts

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qV2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (132)

Právě jsem vyzkoušela v bezlepkové formě a jsou luxusní! Místo mouky jsem použila Jizerku, ale kvůli tomu aby mi těsto nespadlo tak jsem ho hned vykrojila a již ve tvaru nechala kynout danou hodinu. Pak už jsem jen smažila do Zlatova❤️

Výborné! Ne 5, ale 10 hvězdiček!!!!! Bravo

Zkouším hned XXL VERZI :D :D :D

S těstem se dobře pracovalo,byli krásně vláčné ale pár mi jich zbylo i na druhý den a katastrofa. Dali by se rozbijet okna a to jsem je měla uschované v krabičce s víkem aby neoschly.:-((

Zdravím všechny. Dnes jsem podle tohoto receptu dělala poprvé donuty. Těsto jsem si dala zadelat do pekárny. Jenže se mi z toho udělala hned na začátku hrouda. Na tohle množství mouky jsem si říkala hned, že jeden hrnek mléka bude málo. Ale dle recenzí, jsem chtěla dodržet množství. Nešlo to. Musela jsem přidat ještě asi půl hrnku mléka a pak už to bylo ono. Těsto bylo krásně nadejchane. Ještě jsem přidala trochu citronové kůry. Děkuji za recept. Přidám foto a pokud se nebudou líbit, odstraním. :yes::-)

MOC DOBRÉ,TĚSTO ÚŽASNÉ :yes::-8

Děkuji za skvělý recept. Donuty byly vynikající a rychle se snědli :-D

Vždycky jsem si myslel, že zrovna donuty budou velmi složité na přípravu a vyjdou draho. I když je příprava jemně zdlouhavá, výsledek stojí za to. Byly dobré jak z polevami, tak i bez nich. Nic podobného jsem nikdy nezkoušel, ale i přesto se povedly a do půl hodiny zmizely z talíře!:yes:
Gustavo Woltmann

Obyčejné kynuté těsto na kobližky, donuty chutnají jinak... zbylé těsto z vykrajovaní zle hezky znovu zpracovat, těsto i poté znovu dobře vykyne

Doma měly velký úspěch!<3a obalené ve skořici zmizely tak rychle, že jsem si je ani nestihla vyfotit :-O;-)

Tak jsme je se synem vyzkoušeli a jedním slovem VÝBORNÉ :yes:, recept si ukládám :yes:

S těstem se dobře pracuje, dělala jsem na přání velký donut, takže měl průměr 20cm, dělala jsem poprvé a vyšlo to :-p plnila jsem nutelou, nahoře poleva a zdobení, snad dodám i foto se svíčkama (byl k narozeninám) :-):-K

Dělala jsem dnes prvně a tento recept je fakt super.Krásně se s těstem pracuje,nelepí. Bezva ,za mě :yes::yes::yes:

Já dělám donutky dnes poprvé :-K

František 31. 3. 2017 18:37
<3<3<3
Je mi 13 a rád kuchtím.
A tyhle donuty jsou něco jednoduchého ale hrozně dobrého.
Recept je prostě boží!

Klára D. 7. 3. 2016 20:19
Zdravím. Jsem 13-letá dívka, která vaření a pečení nechá radši na mamince. Ale když jsem uviděla tento recept, rozhodla jsem se ho ihned vyzkoušet. A dopadlo to opravdu božsky. Těsto krásně nakynulo, a s polevou a zdobením to vypadá jako od profesionála;-) Děkuji za tento recept a rozhodně můžu jen doporučit!!!

duckie:a co kdyz právě někdo nikdy těsto na koblihy nedělal? Tak asi těžko bude znát konzistenci těsta na ně.A pozor, sice registrovana nejsem, zamindrákovaná už vůbec ne a vařit umím. Ale to neznamená že doma člověk vaří nebo peče všechno. Ja napriklad koblihy doma nikdy nedělala a tudíž konzistenci toho těsta neznam. :-))

Katka: já se řídím podle komentářů :)

Zdravím, recept vypadá opravdu dobře, jen jsem se chtěla zeptat, kolik zhruba donutů z máte z jedné dávky?? Díky :-K

Marie Skalická 9. 6. 2015 06:41
Tak jsem tu četla ty komentáře a žasla jsem na tím.Ty lidi snad ty recepty nečtou do konce.:-O I moje třináctiletá vnučka je upekla na jedničku.Jsou výborný dnes je jdu pect já.:-)):-))

Vynikající:-p mňam

Nevím jak je to možné vždy se mi všechno povede i vám ale tentokrát jsem to musela vyhodit dělala jsem to přesně podle receptu,těsto mi vůbec nevykynulo a při smažení to bylo spíše jako bramborové placky.Kde se prosím stala chyba vysvětlí mi to někdo?Jsem z toho zoufala děkuji Jitka.

Když jsem je dělala poprvé mamka mi je vzala, roznesla po rodině jak jsou dobrý..Dnes už mi znovu kyne těsto :3 :D

Žaneta:Každé kysnuté cesto ide z čerstvého aj zo sušeného droždia. Len si skontroluj dátum spotreby na sáčku...(ja som už pochodila)

Myslíte, že to půjde i se suchým droždím z pytlíku? Děkuji, určitě recept vyzkouším :)

Děkuji za recept. Zaráží mne, jak se tu někdo může ptát, zda jsou jako ze supermarketu. Fuj.Jsou lepší a hlavně vím, co do nich dám. Zkoušela jsem takové těsto prvně a jsme doma všichni spokojeni. Takže veliký diky.

Chuťově skvělé, ale jako originál donutky z obchodu nejsou:))

já tam ten rum asi nedám:-?:-?:-?:-?:-?:-? určitě:-p:-p:-p:-p

MŮže se to polét i čokoládou ? :)

Jsou úžasné a ani to nestálo moc práce :-) Všem nám moc chutnaly a myslím, že na první pokus se i docela povedly :-) Přikládám fotečku a dávám bodík ;-) :yes:

výborný !!! lehký a rychlý recept !! super! :-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli tam musí být rum.. :):-/

duckie: :-)můžete mi napsat recept na čoko.polevu,kterou používáte?Moc děkuji

Chutnají opravdu jako donuty třeba ze supermarketu?

nana: odstranila jsem první větu v návodu: Těsto si zaděláme, aby mělo konzistenci jako na koblihy. Asi Vás to mátlo. Stačí, když budete postupovat podle návodu, který je v textu přesně popsán.

Super recept s těstem se krásně pracuje koblížky výborné obalovala jsem je ve skořicovém cukru a nemají chybu :yes: :-p budu péct častěji

nemam rad take recepty, ako tu napr. "konzistencia na koblihy" , kedze som ich este nikdy nerobil, tak neviem ake to ma byt... to nie je nic v zlom, ale skor by mi pomohlo, keby to bolo nejako presnejsie asi popisane... dakujem :)

andrea: Cera určite nie, to je stužený tuk. Hocijaký tuk na pečenie, Palmarin, Hera a pod.;-)

Prosim vas aky tuk mate na myslli? Ceru?

bobina: není :-)

Mohu se zeptat, zda je v receptu cítit chut rumu ? :-p

zizala: Díky za tip! :yes:

Ala: Rozmíchej moučkový cukr s jahodovým sirupem ;-)

nádhera :-K,:yes: pls potřebuji recept na růžovou jahodovou polevu, nevíte někdo jak na to?:-S

jsou výbornýýýý:-! :yes: ;-)

jsou krásné - budu dělat rodině, kdo to má pořád kupovat :-)

a recept je napsaný úplně pro začátečníky, tak že i já, která dělalal koblížky tak 2x v životě to chápu :yes:

vždyť je to prostě skoro stejné těsto, jen to má jiný tvar, nenechte se odradit rejpáním a zase něco šikovného upečte, budu se těšit :-)

duckie: Prosím, klid ano? Vážně tam bylo napsáno - "zaděláme těsto jako na koblihy" a opravu v textu jsem dodala já.Takže se zbytečně nerozčilujte, splést se může každý, a původní gtext nebyl určitě začátečníkům jasný. Spíš byste je měla chápat, ne se rozčilovat, i vy jste se kdysi učila vařit a vařila dle návodu, nikdo učenej z nebe nespadl. Trochu tolerance. ;-);-);-);-)

šákul47: pokud neumíte číst tak sem nelezte a nedělejte tady zbytečně opruz! Nepsala jsem, že si těsto připravíme jako na koblihy. Je tam jasně napsáno "Těsto, si zaděláme, aby mělo konzistenci jako na koblihy." Za touto větou následuje přesný postup jak těsto zadělat, tak nechápu proč byste měl hledat nějaký jiný recept na zadělání těsta??? Proboha vzpamatujte se a nepište sem hovadiny!!! Zbytečně urážíte kuchařky. Zajímalo by mne, jestli Vy sám vůbec umíte něco uvařit. Protože takovéhle nesmyslné a nepravdivé komentáře sem vždycky dávají pouze neregistrovaní zamindrákovaní jedinci.

šákul47 8. 7. 2013 16:28
Dobře, taky jsem to evidentně formuloval špatně. Pro člověka který nikdy nedělal koblihy asi těžko pozná jak vypadá konzistence těsta na koblihy

šákul47: Ale tam je jasně napsaný postup, jak na to těsto. Tou koblihou autor myslel konzistenci jako na koblihy (trochu nešťastná formulace, dobře). Přečtěte si to dál, ne jen tu první větu.
A mimochodem - vaření těstovin dle návodu - znamená, vaříme dle návodu na obalu ;-);-);-)

šákul47: čti dál tento recept a dozvíš se to, nemusíš nic hledat;-):-)

šákul47 6. 7. 2013 10:59
:-!:-!:-!Opravdu ten kdo sem ten recept dával je fakt super, nemůžete napsat jak si připravit to těsto, napíšete "připravíme jako na koblihy", takže si musíme najít další recept aby jsme mohli udělat tenhle, fakt super! Co tohle bylo za kuchařku nechápu, asi jako vaříme těstoviny po dobu návodu a nikde to napsaný není!:-!:-!:-!:no:

Chtěla bych moc moc pochválit:) dnes jsem je dělala a jsem maximálně spokojená:) děkuji za velice dobrý recept na tuto pochoutku ;-)

Děkuji za tip na donuty,nemají chybu.Těsto vláčné, nádherně se s ním pracuje.Prostě recept na 1 :-p

Tessi:Já jich mam cca 28;-)

Můžu se zeptat kolik donutků z toho těsta tak je?:-)

Gabi:Ironie já je teťon taky dělám ;-)

Už mi kyne těsto.Je krásně vláčné.Jelikož jsou Velikonoce,tak jsem dělala z dvojité dávky.Uvidíme,jak to dopadne :-)

Jsem zvědavá jak to dopadne, teprv dělám recept a podle komentářů vidím že bude výborný :) :yes::-K:-8:-8:-p:-p;-):-):-)

trolololo 27. 3. 2013 20:32
bolo to jak langose uplne nanic

Dneska jsem vyzkoušela,měla jsem z toho strach, protže s pečením teprve začínám, ale přítel pomáhál a zvládli jsme to na jedničku, jen jsme si vybrali špatnou polevu,která je nějak víc sladší.

Děkuji za výborný receptík.:-)

Tématické fráze:
donuts recept, donuts, recept na donuty, donuty recept, donut recept, donuty, poleva na donuty, recept na donuty s růžovou polevou, recept na donuts, recept na smažené donuty, recept donuts, testo na donuty, těsto na donuty do donutovače, donut, recepty na donuts, polevy na donuty, donutovač, recept donut, top recepty donuts, domácí donuty

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, žloutek, cukr krupice, tuk, droždí, rum, sůl, olej, poleva čokoládová, poleva čokoládová bílá, zdobení kuličky, kokos

Přidat fotografie receptu