Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skřivánková polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

De Wrajt

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: Hrnec ( více než 6 porcí)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie898 kJ /
215 kcal
Bílkoviny12,71 g
Tuky8,37 g
Vláknina11,88 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy16,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkve, petrže Krok 2: l, celer a brambory nakrájíme na malé kousky (v případě mrkve a petržele nejlépe na kolečka). Nakrájenou zeleninu nasypeme do hrnce, přidáme hrášek a vše zalijeme vývarem (množství dle velikosti hrnce), nebo přidáme kostku bujónu a zalijeme vodou. Krok 3: Vše vaříme do změknutí. Až je vše měkké, po částech a do stále vařící polévky přilijeme rozšlehané vejce. Krok 4: Poté, za stálého míchání přidáme zásmažku (podle množství polévky, aby nebyla příliš hustá). Krok 5: Ke konci dochutíme petrželovou natí, libečkem a majoránkou.Můžeme i dosolit. Vše ještě 5 minut povaříme a máme hotovo. Dobrou chuť!

Zveřejněno 4. 3. 2011

Poznámka autora De Wrajt

Dle chuťi můžeme přidat i houby, květák. Přítelkyni chutná i s kukuřicí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skřivánková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zwwv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skřivánková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zwwv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Martine, vítej na Topreceptech;-):-K:-K:yes:

Také jsem se nejdříve lekla:-Oale babičky měly dobré recepty:-p:yes:buď vítán:-K

díky za přivítání :-) Tuhle polévku nám vždycky vařila babička a vlastně ani nevím, proč jí říkala skřivánková. Snad aby měla zajímavější název, než jan zasmažená, zeleninová. No a ten název ji už zůstal ;-)

De Wrajte, ptám se, proč se polévka jmenuje skřivánková:-?;-)než jsem jí otevřela, tak jsem měla strach, že někdo snad uvařil skřivánka;-( Za tuhle ti dávám 4.bod jak se mi ulevilo:yes:
Jinak tě vítám v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti tady líbilo;-)

To je krásnej název:-)) a musí být fakt dobrá. Dala bych si, i když nejsem skřivánek:-*....2:yes:

To asi jo,:-)) pochutnají si, polévka je určitě moc dobrá:-p:yes:+

Maruško, to bude polévka PRO skřivánky, na zahřátí ;-):-p:yes:

A kde jsou ti skřivánci ?:-))

Tématické fráze:
video recepty od ivanky, zasmažená zeleninová polévka, vaňkova frankfurtská polévka, skrivanci polevka, recept skřivánci pečení, polévka celerová zasmažená, skřivánci do polévky, facebook jan rajtr, hrášek s mrkv, polévka skřivánek, zasmazena ryzova polevka, recept skřivánci

Suroviny:
mrkev, petržel, celer, brambory, hrášek, vejce, nať petrželová, libeček, majoránka, vývar masový, cibule, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu