Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čína se zázvorem a medem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

duckie duckie

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 892 kJ /
2 364 kcal
Bílkoviny161,18 g
Tuky138,24 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 589 mg
Sodík 6,82 g
Sůl16,25 g
Sacharidy113,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na proužky, dáme do mísy a promícháme se solí, zázvorem, sečuánskou směsí a solamylem. Krok 2: Pak přidáme med a vejce, promícháme a dáme na 1/2 hodiny odležet do lednice (nemusí být pokud pospícháme). Krok 3: Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrová půlkolečka. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej a dáme na něj připravenou masovou směs. Mícháme a při míchání jednotlivé kousky od sebe oddělujeme. Restujeme zhruba 8 minut, přidáme sladkou sojovou omáčku a ještě asi tak 1 minutku restujeme. Krok 5: Dáme do mísy a na pánvi orestujeme 6 minut na 2 lžících oleje pórek a papriku, přidáme maso a zalijeme škrobem, který jsme si připravili ze studené vody a solamylu. Dochutíme sojovou omáčkou a 2 minuty povaříme. Krok 6: Po stažení z plotny posypeme lžičkou zázvoru, pokapeme lžičkou medu, zamícháme a můžeme podávat.
Podáváme s vařenou rýží. Místo příboru použijeme hůlky.

Zveřejněno 4. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína se zázvorem a medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvvW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čína se zázvorem a medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvvW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

pár opražených mandlí k tomu!!!

Michal V. 18. 2. 2012 20:23
Díky za skvělý recept. Zázvor dá jídlu vynikající chuť, kterou jsem dříve neznal. Bylo to tak dobré, že po dnešním vydařeném obědu jsem ještě naložil jednu várku do lednice na zítřek.

Petr V.:ač nejsem autor, chápu, že autor fotil tak, aby bylo jasné, jak pokrm vypadá. Tudíž bych řešila spíše, zda mě recept láká, ne to, pro kolik lidí je fotka.Každý člověk si snad nabere toolik, kolik sní ne? Takže poznámka nemístná. ;-);-)

Jen prosím - ta naložená porce s rýží je pro dva lidi! A nebo jednoho, který chce být brzy velmi obtloustlý. Myslete prosím na to a jezte jako lidi.

:-p:yes::yes::-K

Fantom: díky moc za tip!!! ;-) já to většinou ani odležet nedávám, protože se nemůžeme dočkat :-p

J.R. když já vždycky všechno tak hezky rozepíšu, aby to bylo jasný i začátečníkům, kolik čeho kdy a kam mají dát :-8 no a my "zkušení" se v tom snad neztratíme :-D

Fantom, no jo, teď jo, ale v létě..nevím, nevím..No, tu chvíli by to určitě vydrželo, ale přes noc bych to moc neriskovala;-) Ale tu hodinku před úpravou, to beru a vyzkouším;-). Učíme se celý život.:-))

moc pěkný jen bych to nedával do té lednice;-) mam odzkoušeno že při pokojové teplotě maso rychleji zraje a lépe se dělá:yes: i když nakládam přes noc tak před tepelnou úpravou to hodinu necham stát v kuchyni;-)

Tak tohle bych si s chutí opravdu dala :-), ta fotka je lákavá :-p

No, hůlkama bych si spíš ublížila:-D, ale recept se mi moc líbí. Ze začátku jsem nějak nechápala, proč je tam 2x zázvor. Už to chápu!:-D Poslední dobou mi doma nikdy nechybí;-). Dokonce mám i tu sečuánskou pánev. Fakt fajný receptík, pro mne hodně zajímavý. Já bych to asi nechala odležet přes noc, to by nemělo chybku:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kureci maso se zazvorem, kureci cina se zazvorem, recepty se zázvorem, čína recept, kuřecí čína s medem, kuře na zázvoru s medem, maso se zazvorem, kuřecí směs se zázvorem, kuřecí směs s medem, kuřecí maso se zázvorem a medem, recept na čínu, cina zazvor, kuřecí se zázvorem a medem, recept se zazvorem, kuřecí maso s medem, čína na zázvoru, masová směs se zázvorem, cinske kure na medu, čína na medu, kuřecí prsíčka čína

Suroviny:
prsa kuřecí, pórek, paprika čerstvá červená, olej, olej, omáčka sojová sladká, omáčka sojová, zázvor, koření sečuánská pánev, sůl, med, solamyl, vejce, solamyl, zázvor, med

Přidat fotografie receptu