Suroviny
Porce: dle potřeby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 157 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 0,26 g |
Vláknina | 1,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Začneme hned ráno. Krok 2: Vepřové plátky (nejvhodnější je plec, nebo krkovice) osolíme a opepříme. Krok 3: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Krok 4: Na každý plátek masa položíme odkrojený plátek jablka. Krok 5: Narovnáme do přiměřeně velkého kastrolu, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby se zapnutým spodním ohřevem a termostatem na 90° C. NEPODLÉVÁME. Není potřeba ani přidávat tuk. Prostě na sucho. Krok 6: Dopoledne máme hotovo. Snad jen ještě oloupat brambory na kaši. Do vody s nimi(klidně i ohřáté), přiklopit pokličkou a šup do trouby k masu. Od teď nekontrolujeme. Pustíme to z hlavy. Krok 7: Chvíli před obědem maso vyndáme, odklopíme a zíráme kolik pustilo šťávy. Dopředu prozradím, že hodně. Krok 8: Troubu přepneme na gril a vložíme oloupané poloviny jablek zbavené jádřinců. Před tím každou půlku jablka "obtiskneme" vypouklou částí do cukru krupice a položíme na plochou část. Krok 9: Zkontrolujeme brambory. Pokud nejsou úplně uvařené, dorazíme je na plotně. ale určitě budou. Krok 10: Šťávu z masa můžeme zahustit, případně trochu zredukovat(částečně odpařit vodu). Šťávu a maso na tuto akci oddělíme. Takové malé množství zahušťuji tak, že vezmu čajový cedník, dám do něj hladkou mouku. Pak jemným poklepem popráším hladinu vroucí šťávy moukou a zamíchám. To opakuji až do optimální hustoty. Je to bez tuku a při troše cviku i rychlé. Kdo nemá cvik a nehodlá si ho ani pořizovat, vezme lupínek másla. Vidličkou do něj zachňachňá hladkou mouku a touto hmotou po kouskách přidávanou, bezpečně zahustí. Krok 11: Občas zkontrolujeme grilující se jablíčka. Začnou-li se na jejich povrchu tvořit světle hnědé karamelové flíčky, mají i ony padla. Krok 12: Na plátek masa přidáme jednu polovinu grilovaného jablka. Podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 5. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové plátky s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m22p
Moje poznámka
Vepřové plátky s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m22p
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 30 minutami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 2 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 4 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 5 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 5 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 6 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 19 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 20 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 20 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 21 hodinami
Tématické fráze:
vepřové plátky s jablky,
vepřový plátek s jablky,
vepřové plátky na na jablkách,
vepřové s jablky,
vepřové plátky,
vepřové plátky na jablka,
vepřový plátek s jablkem,
vepřové štěsťí,
veprove platky na jablkach,
vepřové plátky s jablkem,
vepřové kousky s bramborovou kaší,
vepřové plátky s s jablky,
vepřové plátky na sucho,
vepřový plátek na jablka,
vepřové s jblky,
vepřové závitky s křenem a jablkem,
vepřové s s jablky,
platek v alobalu s jablky,
pod vepřovou krkovici dát jablko?,
vepřové v alobalu s jablky
Suroviny:
plátek vepřový,
sůl,
pepř,
jablko,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (4)