Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky s jablky

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

od trouby

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: dle potřeby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie157 kJ /
37 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,26 g
Vláknina1,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tento recept pochází z Holandska. V původním provedení (klasicky) je potřeba velké dávky citu a štěstí, aby výsledek dopadl uspokojivě. S tímto upraveným receptem, se na cit můžem vykašlat a štěstíčku dát volno pro potřebnější.
Začneme hned ráno. Krok 2: Vepřové plátky (nejvhodnější je plec, nebo krkovice) osolíme a opepříme. Krok 3: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Krok 4: Na každý plátek masa položíme odkrojený plátek jablka. Krok 5: Narovnáme do přiměřeně velkého kastrolu, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby se zapnutým spodním ohřevem a termostatem na 90° C. NEPODLÉVÁME. Není potřeba ani přidávat tuk. Prostě na sucho. Krok 6: Dopoledne máme hotovo. Snad jen ještě oloupat brambory na kaši. Do vody s nimi(klidně i ohřáté), přiklopit pokličkou a šup do trouby k masu. Od teď nekontrolujeme. Pustíme to z hlavy. Krok 7: Chvíli před obědem maso vyndáme, odklopíme a zíráme kolik pustilo šťávy. Dopředu prozradím, že hodně. Krok 8: Troubu přepneme na gril a vložíme oloupané poloviny jablek zbavené jádřinců. Před tím každou půlku jablka "obtiskneme" vypouklou částí do cukru krupice a položíme na plochou část. Krok 9: Zkontrolujeme brambory. Pokud nejsou úplně uvařené, dorazíme je na plotně. ale určitě budou. Krok 10: Šťávu z masa můžeme zahustit, případně trochu zredukovat(částečně odpařit vodu). Šťávu a maso na tuto akci oddělíme. Takové malé množství zahušťuji tak, že vezmu čajový cedník, dám do něj hladkou mouku. Pak jemným poklepem popráším hladinu vroucí šťávy moukou a zamíchám. To opakuji až do optimální hustoty. Je to bez tuku a při troše cviku i rychlé. Kdo nemá cvik a nehodlá si ho ani pořizovat, vezme lupínek másla. Vidličkou do něj zachňachňá hladkou mouku a touto hmotou po kouskách přidávanou, bezpečně zahustí. Krok 11: Občas zkontrolujeme grilující se jablíčka. Začnou-li se na jejich povrchu tvořit světle hnědé karamelové flíčky, mají i ony padla. Krok 12: Na plátek masa přidáme jednu polovinu grilovaného jablka. Podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 5. 3. 2011

Poznámka autora od trouby

Možná vám připadá, že s tou kaší stále otravuji, ale je to holandský recept a nic než bramborová kaše se k němu tolik nehodí.

Pokud by jste měli v troubě ještě trochu místa, můžete si udělat kompletní menu. Otevřte si recepty autora Od trouby, nebo si najděte Troubovatou bramboračku. Doba přípravy je zhruba stejná.

Ráno se vaření pověnujete slabou hodinku a pak máte do oběda volno. Nic se nemusí hlídat. Můžete vyrazit s ostatními na dopolední výlet. Při této teplotě se polévka nepřichytává a maso nepřipaluje. Zůstane-li v troubě o nějakou tu hodinku déle nic zásadního se nestane.

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m22p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m22p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tady se asi někdo minul povoláním:-O, spíše než kuchařem by měl být spisovatelem ;-). To platí u všech Tvých receptů :-!

od trouby :-D, vítej na Topreceptech:-K:-K. Tvůj recept se mi líbí.:yes:

:yes::-))z nehlídané trouby mám strach..

:yes::-D

Tématické fráze:
vepřové plátky s jablky, vepřový plátek s jablky, vepřové plátky na na jablkách, vepřové s jablky, vepřové plátky, vepřové plátky na jablka, vepřový plátek s jablkem, vepřové štěsťí, veprove platky na jablkach, vepřové plátky s jablkem, vepřové kousky s bramborovou kaší, vepřové plátky s s jablky, vepřové plátky na sucho, vepřový plátek na jablka, vepřové s jblky, vepřové závitky s křenem a jablkem, vepřové s s jablky, platek v alobalu s jablky, pod vepřovou krkovici dát jablko?, vepřové v alobalu s jablky

Suroviny:
plátek vepřový, sůl, pepř, jablko, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu