Suroviny
Porce: dle potřeby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 157 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 0,26 g |
Vláknina | 1,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Začneme hned ráno. Krok 2: Vepřové plátky (nejvhodnější je plec, nebo krkovice) osolíme a opepříme. Krok 3: Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Krok 4: Na každý plátek masa položíme odkrojený plátek jablka. Krok 5: Narovnáme do přiměřeně velkého kastrolu, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby se zapnutým spodním ohřevem a termostatem na 90° C. NEPODLÉVÁME. Není potřeba ani přidávat tuk. Prostě na sucho. Krok 6: Dopoledne máme hotovo. Snad jen ještě oloupat brambory na kaši. Do vody s nimi(klidně i ohřáté), přiklopit pokličkou a šup do trouby k masu. Od teď nekontrolujeme. Pustíme to z hlavy. Krok 7: Chvíli před obědem maso vyndáme, odklopíme a zíráme kolik pustilo šťávy. Dopředu prozradím, že hodně. Krok 8: Troubu přepneme na gril a vložíme oloupané poloviny jablek zbavené jádřinců. Před tím každou půlku jablka "obtiskneme" vypouklou částí do cukru krupice a položíme na plochou část. Krok 9: Zkontrolujeme brambory. Pokud nejsou úplně uvařené, dorazíme je na plotně. ale určitě budou. Krok 10: Šťávu z masa můžeme zahustit, případně trochu zredukovat(částečně odpařit vodu). Šťávu a maso na tuto akci oddělíme. Takové malé množství zahušťuji tak, že vezmu čajový cedník, dám do něj hladkou mouku. Pak jemným poklepem popráším hladinu vroucí šťávy moukou a zamíchám. To opakuji až do optimální hustoty. Je to bez tuku a při troše cviku i rychlé. Kdo nemá cvik a nehodlá si ho ani pořizovat, vezme lupínek másla. Vidličkou do něj zachňachňá hladkou mouku a touto hmotou po kouskách přidávanou, bezpečně zahustí. Krok 11: Občas zkontrolujeme grilující se jablíčka. Začnou-li se na jejich povrchu tvořit světle hnědé karamelové flíčky, mají i ony padla. Krok 12: Na plátek masa přidáme jednu polovinu grilovaného jablka. Podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 5. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové plátky s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m22p
Moje poznámka
Vepřové plátky s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m22p
Nejnovější recepty
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 18 hodinami
Linecký talíř
Přidáno před 22 hodinami
Povidlová bábovka s kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Quinoa salát s kadeřávkem
Přidáno 6. 4. 2025 11:00
Sýrové kuličky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 6. 4. 2025 05:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krtkův dort na plechu
gabikka před 2 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 3 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 3 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 5 hodinami
Extra rychlé lívance
Khulali před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Khulali před 13 hodinami
Vepřová panenka v listovém kabátku
Suumaa před 13 hodinami
Banánový chlebíček s čokoládou
Edibara před 14 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Satya před 14 hodinami
Kuře s nádivkou
Blanka79 před 16 hodinami
Tématické fráze:
vepřové plátky s jablky,
vepřový plátek s jablky,
vepřové plátky na na jablkách,
vepřové s jablky,
vepřové plátky,
vepřové plátky na jablka,
vepřový plátek s jablkem,
vepřové štěsťí,
veprove platky na jablkach,
vepřové plátky s jablkem,
vepřové kousky s bramborovou kaší,
vepřové plátky s s jablky,
vepřové plátky na sucho,
vepřový plátek na jablka,
vepřové s jblky,
vepřové závitky s křenem a jablkem,
vepřové s s jablky,
platek v alobalu s jablky,
pod vepřovou krkovici dát jablko?,
vepřové v alobalu s jablky
Suroviny:
plátek vepřový,
sůl,
pepř,
jablko,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (4)