Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský knedlík

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lenka-m

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 519 kJ /
1 080 kcal
Bílkoviny46,85 g
Tuky74,54 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 647 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy54,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Krok 2: Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání osmažíme a necháme ji vychladit. Krok 3: Do namočené veky v mléce dáme 4 žloutky, mouku, strouhanku, sůl, vychlazenou opečenou veku a nakonec sníh ze 4 bílků. Krok 4: Promícháme a vytvoříme z těsta 1 knedlík (oválný). Krok 5: Ubrousek namočíme, rozprostřeme na stůl, potřeme máslem, posypeme hrubou moukou a zabalíme do něj knedlík a dáme uvařit do páry na 40 minut. Já jej vařím v parním hrnci. Krok 6: Hotový knedlík nakrájíme na kolečka.

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/12q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňský knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/12q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Na 4 vejce kolik rohlíků když není veka __??????????

Knedlík je výborný, ale považuji za praktičtější vytvarovat menší kulaté knedlíky (jako se dělají špekové), vařit 15 až 20 minut. Ty pak stačí rozpůlit.

Je to moc dobrý knedlík. Jedla jsem ho i dělala. Moooccccc mi chutnal.:-p:-p:-p:-p:-p;-);-);-)

Tento knedlík nemá chybu, je vhodný k dobře upečenému vepřovému kolenu s cervenýmzelím. Doporučuji se sklenicí pivečka.:-p

Jani, tady je to myšleno jako látkový ubrousek nebo utěrka :-*

Taky na to koukám, jak je myšlený ten ubrousek? Předpokládám, že papírový asi ne, že? Ten by se asi rozmočil...:-? Ale knedlíky tedy :yes:

Pepo, no přece vídeňskej:-D:-))asi si Tě vyděsila ta mozaika, ale i tak to může být a možná dobrý.:-pještě jsem ho nedělala.;-)

co to jako jééééééééééé za nedlííík???:-((:-((:-8:-8:-8:-D:-D:-D:-p:-p:-p

Tématické fráze:
vídeňský knedlík, vídeňský knedlík recept, recept na vídenský knedlík, vídeňské knedlíky, recept vídeňský knedlík, vídenské knedlíky recept, knedlík vídeňský, knedlíky z veky, recepty vídeňský knedlík, knedlíky vídenské recept, knedlík z veky, vídeňský knedlíky, vídeňský knedlík top recepty, vídenský knedlík, recept na videnske knedliky, knedlík recept, widensky knedlik, parni hrnec recepty, knedlíky videnske, výdenský knedlík

Suroviny:
veka, vejce, sůl, mléko, mouka hrubá, strouhanka, máslo, knedlík houskový

Přidat fotografie receptu