Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašské kúsky

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 772 kJ /
1 619 kcal
Bílkoviny141,59 g
Tuky98,20 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 410 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy35,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme malinko vodou. Krok 2: Měkké maso vyjmeme, vodu necháme odpařit, ve výpeku rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jísku, kterou zalijeme trochou vody, promícháme a provaříme, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, dochutíme octem a popř. solí. Krok 3: Vložíme maso a na másle dušené houby nebo žampiony a ještě chvíli provaříme. Příloha - vařené brambory.

Zveřejněno 7. 3. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Zdroj: výstřižek z časopisu Vlasta alespoň 15 roků starý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašské kúsky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mzQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašské kúsky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mzQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

Jana Remkova:Jani, díky za slova chvály, já knížku mám ještě na poště, a tak ani nevím, jaká dílka mi admini v knížce uveřejnili:-8:-))

Ivi, vynikající jídlo. Fotka není nějak oslňující, já fakt neměla čas, tapetovali jsme, plný byt rodinky:-8..Každopádně, až kniha receptů 100x vepřové maso mne opět přivedla na tvůj skvělý recept. Plus ode mne máš a tak jen tu fotku a dík za zase něco nového. Ikdyž v knize nikde nevidíme, od koho je recept, věděla jsem, že je to určitě od tebe. Ještě jsem z tvých receptů nejedla nic, co by nám nechutnalo;-)

Moc pěkný receptík,ten si ukládám a vyzkouším,to mne láká;-):yes:+1

chocolate: :-O:-O:-O ooo, děkuji:-K

Ivanko:-K, bylo to výborné.Manžel konstatoval, že by mu nevadilo krmit se touhle božskou manou třeba týden.+29

Ivulinko, tak tohle je opravdu velké pokušení - dělám stejně a tak vím....:yes::-D

Eliza: moooc děkuji za vyzkoušení a i zároveň za připomenutí, zrovna přemýšlím, co zítra uvařit.

Ivulinko, je to dobrota. :-p Poslala jsem nějaké obrázky a velký bod. :yes::-)

Luxusní záležitost, dnes byly k obědu a manžel si moc pochvaloval. Děkuju za recepis :-K

Posílám bodík:yes:. Moc jsme si pochutnali:-p

Ivi, spěchám s bodem, já vepřové moc ráda upravuji a tohle mi uteklo.:-O:yes:

V jednoduchosti je krása;-)Ivulinko to se Ti povedlo:yes:

tak já držím dietu a ty sem budeš dávat takové dobroty????:-8:-8;-):yes:

Já používám ještě starší výstřižky z Vlasty. Schraňovala je už moje babička, takže některé jsou hodně staré.;-) Někdy se usmívám nad recepty jako ohřátý špekáček s kaší, ale jiné jsou bezva. Tenhle vypadá dobře. Dávám bod.:-)):yes:

to je přesně to co bych hned teď zbaštil:yes:+

Ivulinko, to je úplně jedno, jak je recept starý když to je určitě dobrý. Dávám ti 9.bodík:yes:
Jen taková vychytávka a rada, aby se kysaná smetana nesrážela, má se rozmíchávat v malém množství horkého vývaru, nebo horké vody, až pak do hrnce k omáčce. Někomu se může stát, že jí tam mrskne z lednice amůže se pěkně srazit:-O

Ivulinko, máš to nádherné:yes:

wau....půvabná dobrůtka:-p ještě půvabnější fotěnka:-p:yes::yes:

pisu 5.bod a dal jsem 6...;-)

supr recept a foto! jenom ten kopr me tam vadi,ktery nemuzu ani videt..ale 5.bod si zaslouzi!:yes::yes:

:-p+3:yes:také dělávám podobně,dávám místo žampionů hrášek a s tím koprem a zakysankou to nemá chybu:-*Už jsem dlouho nedělala;-)Fotky zase výstavní:-K:-K:-K

Ivuli - já dělala houby a kopr - mně to chutnalo, bohužel rodina to odmítla, že buď kopr nebo houby - tady vidíš - co člověk, to jiná chuť, ale já ti stejně dávám :yes::yes:,mně ta kombinace chutná ;-):-D:-p

Nádhera ;-);-);-)

:-O:yes: tedy Ivanko, ty Tvoje fotky jsou nádherné:yes: receptík je za:yes::-K

Ivulinko, nádhera! Úplně tady slintám. . . Já nevím, proč sem lezu, když mám hlad. Pěkný recept a ještě hezčí fotky! :yes::-K +1

...Ivulinko máš bodík...já to dělám pod názvem "Valašské špalíčky" a tento recept přinesl manžel z práce - prý vepřové na houbách a nakonec se vsype do směsky hodně kopru a přidá kysaná smetana...no nevěřila jsem, že to může být tak dobré...určitě posílám bodík....a doporučuju k vyzkoušení...:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kusky, valašské recepty, proč se srazí smetana, staré valašské recepty, valašské vepřové kůsky, hodně starý recept, valašské vepřové maso, valašske kusky-recept, časopis vlasta diskuze, valašké kúsky, stary valassky recept, proč se srazi zakysana smetana, vepřové valašské kůsky, recepty z kopru, valaske kusky recepty, valašské podlesníky, valašský vepřový plátek, valšské kůsky, valasske jidla recepty, recept valašské vepřové maso na smetaně

Suroviny:
maso vepřové, sádlo, houby čerstvé, smetana zakysaná, máslo, mouka hladká, kopr, ocet, sůl

Přidat fotografie receptu