Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka se slaninou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

salmi salmi

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 423 kJ /
1 296 kcal
Bílkoviny52,89 g
Tuky96,23 g
Vláknina15,94 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 1,95 g
Sůl5,30 g
Sacharidy49,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Zapékací formu vymažeme máslem. Krok 2: Část bagety rozkrájíme na kostičky a dáme do pekáčku na chvíli péct. Krok 3: Slaninu nakrájíme na větší kusy. Do pekáčku s bagetou přidáme cibuli, česnek a slaninu. Krok 4: Ve větší míse prošleháme mléko, smetanu, majonézu, sůl a pepř. Krok 5: Směs a opláchnuté lístky čerstvého špenátu (nebo protlak) dáme do zapékací mísy vyložené plátky bagety spolu se směsí opečených bagetových kostiček, cibulé, česneku a slaniny.
Na závěr nastrouháme sýr a posypeme jím směs v zapékací misce. Krok 6: Pečeme 5-10 minut. Krok 7: Takto vzniklou "žemlovku" můžeme ještě posypat sýrem (to mi přišlo už zbytečné :)).

Zveřejněno 9. 3. 2011

Poznámka autorky salmi

Recept jsem našla v jednom časopise a moc se mi tento nápad na slanou žemlovku líbil :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYgQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYgQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-p:yes::yes::-K

hm, to vypadá dobře - taky to furt nemusí být nasladko - jen asi nejdřív udělám malinko na zkoušku ;-):yes:

hmmm...tak na slano by mě to nenapadlo;-) to by mohly ty moje dvě mlsné kozenečky doma i baštit;-):yes:
vyzkouším;-)

chocolate 9. 3. 2011 12:32
Velmi zajímavý a lákavý recept Petro, s bylinkovým máslem nebude mít chybu.

ještě mě napadlo, že by nebylo špatné potřít bagetu bylinkovým máslem :-)

Tématické fráze:
anglická žemlovka, zemlovka do hrnku, zemolvka, špenátová žemlovka, žemlovka se špenátem, majonéza bagetová, recepty se slaninou, toustovy chleba zapeceny na slano zemlovka, nejlepší recept na slanou žemlovku/nádivku/, recepty žemlovka, recept žemlovka naslano se špenátem, spenat žemlovka, zemlovka naslano doba pečení, slana žemlovka z toust, anglicka žemlovka na slano, špenátová žemlovka se slaninou, žemlovka z bagety, lahůdková žemlovka top recepty, žemlovka s anglickou a sýrem, žemlovka špenát

Suroviny:
cibule, česnek, bageta, slanina anglická, špenát baby, mléko, smetana zakysaná, majonéza, sůl, pepř, sýr tvrdý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu