Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 530 kJ / 6 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,25 g |
Tuky | 256,20 g |
Vláknina | 75,36 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 614 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 931,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezitím připravíme zbytek těsta: Všechny přísady připravíme do mísy, ve zbytku mléka rozpustíme sádlo a Heru. Jakmile nám vzejde kvásek, přidáme ho a vypracujeme těsto. až se nám odlepuje od stěn a necháme kynout.
Krok 2: Než nám těsto vykyne, připravíme náplně a drobenku.
Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a část odložíme na mřížku. Rozválené těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Z odloženého těsta vyválíme 18 tenkých válečků a dva spolu zkroutíme a vytváříme mřížku. Necháme znovu kynout asi 20 minut.
Krok 4: Pak už plníme jednotlivé čtverečky náplněmi a posypeme drobenkou. Mřížku můžeme potřít vejcem.
Krok 5: Koláč pečeme na 180°C asi 35 minut. Nepéci zbytečně dlouho, aby těsto nebylo vysušené.
Zveřejněno 9. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý koláč - mřížka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYnW
Moje poznámka
Kynutý koláč - mřížka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYnW
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 45 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
kynuty kolac,
kynuté koláče,
recept na kynuty kolac,
maso v tatarce,
točené koláče,
maso na houbách recept,
recepty,
kynutá mřížka,
maso na tatarce,
točený koláč,
koláč mřížka,
maso na koprovou omáčku,
mřížka na koláč,
ořechová mřížka,
koláče recepty,
kolac s mrizkou,
kynuté kolac,
kynutý koláč s jablkovými povidly,
kynuté koláče recept,
recept na kynuté koláče
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
vejce,
mléko,
cukr krystal,
sádlo,
tuk hera,
olej,
sůl,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
tvaroh,
cukr vanilkový,
vejce,
cukr moučkový,
rozinky,
povidla švestková,
rum,
skořice,
mák mletý,
mléko,
cukr,
tuk,
ořechy vlašské,
mléko,
cukr,
jablko,
cukr vanilkový,
skořice,
mouka hrubá,
máslo,
cukr krystal
Komentáře (20)