Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje bramborová kaše

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

88paja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 796 kJ /
2 580 kcal
Bílkoviny77,00 g
Tuky10,91 g
Vláknina66,00 g
Cholesterol 31 mg
Sodík 380 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy510,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme vařit v osolené vodě. Krok 2: Hotové brambory ještě teplé rozšťoucháme, aby se později nedělaly hrudky. Krok 3: Přidáme máslo, vlažné mléko, smetany, sýr a rozšleháme ručním šlehačem. Krok 4: Podle hustoty přidáváme mléko a máslo. Krok 5: Hotovou kaši dosolíme.

Zveřejněno 9. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje bramborová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MEoB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje bramborová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MEoB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Já jsem to napsala špatně. Má to být šlehač, ne mixér.

:-O:-O mixovat kaši ??? :-O:-O:-O:-O to neznám a ani ve snu by mě to nenapadlo !!!
Brambory "C" , když jsou vařené (vřelé), tak mít připravené vřelé mléko, kousek másla nebo nějakého dobrého margarínu - bleskově rozšťouchat bram. a zalít vroucím mlékem a hned šlehat. Vyšlehá se luxusně do nadýchané kaše,která nemá konkurenci. přidat se pak může přidat nebo dát navrch cokoliv - jarní cibulku, šnytlík, smaženou cibulku - atd.
Ručím za 100% úspěch. :-*:-*:-D

klára:Měla jste špatné brambory ! Někdy ani po přidání více másla a smetany se z toho nedá našlehat kaše,ale spíš "Duvilax" lepidlo na dřevo!
A pořád víc je potřeba zkoumat jaké brambory kupujeme ! Prodávají smradlevé a nejedlé, něco co s přílohovými bramborami nemá nic,ale opravdu nic společné!

Na rozdíl od Hella: ("S mixerem na kaši nemám žádné zkušenosti") já zkušenost mám:-(( Mám totiž jednu, naneštěstí zrovínka pouze v kuchyni, línou dceru! Ona říká, prý že se chová racionálně... Mrkvičku do sladkého salátu s jablky pohoní na struhadle s velkou slzou:-// a do brsalátu kdyby mohla, tak zemáky neloupe ani nekrájí a pouze k vůli mančaftu to fláká na velikost kočičích hlav :-//:-)):-)):-)) a i brkaši zkusila (co vím, tak jedinkrát!) mixerem:-((:no: Bylo to ještě horší než píše chocolate: ! Já bych řekl, že to bylo jako klih a zda by se tím dalo i lepit dřevo jsem nezkoušel:-))

(ale třeba to autorka jen blbě napsala a tím ručním mixérem myslela ruční šlehač:-)):-)):-))

To je nápaditý recept!!!!!!!!!!!!!!!!:yes:
Vyzkoušíme!:-p:-K:yes:

klára:Důvodů může být více, namátkou mě napadá špatná odrůda brambor (varný typ je uveden na sáčku), příliš mnoho mléka, studené mléko nebo použití tyčového mixéru.Z něj je kaše mazlavá, lepší je pošťouchat brambory s máslem a horkým mlékem a vyšlehat šlehačem s metlami.

dobrý den :-))..mám strašný problém :-(:-(..když jsem dělal bramborovou kaši tak byla mazlavá a vůbec mi nehutnala :-(...čím to je ? špatně uvařenými brambory?nebo čím..děkuji za odpověď :-))

Pavlí, tvoje kaše je zajímavá... Posílám jí obrázky :-).

My to děláme z těch 3 kg. U nás by to jinak nevydrželo do 2. dne:-D Jinak mléko dávám vlažné a smetanu nehřeju vůbec. A ruční mixér to dobře rozšlehá a kaše je krásně hladká bez hrudek. My máme kaši raději řidčí, tak dáváme hodně mléka a másla:-)

Myslím si, že by bylo dobré tam dopsat, že mléko a smetany musí být horké,jinak bude kaše mazlavá. A taky bych na to radši vzala ruční šlehač, než ruční mixer. S mixerem na kaši nemám žádné zkušenosti.

Ježkovy oči :-O 3-4 kg brambor?:-O To je gramáž pro restauraci? Jinak bych si takovou kaši určitě dala;-)

Tématické fráze:
bramborová kaše recept, bramborova kaše, bramborová kaše bez hrudek, bramborova kaše jinak, bramborová kaše bez mléka, recept na bramborovou kasi, mixer na bramborovou kaši, recept bramborová kaše, bramborová kaše se smetanou, tyčový mixér na bramborovou kaši, tyčový mixér bramborová kaše, šlehač na bramborovou kaši, recepty bramborová kaše, mixér na kaši, jak vyšlehat bramborovou kaši, bramborova kase tycovy mixer, bramborova kase mixer, recepty z bramborove kase, šlehač na kaši, ruční mixér na bramborovou kaši

Suroviny:
brambory, sůl, máslo, mléko, smetana, sýr tavený

Přidat fotografie receptu