Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé dušené zelí z tlakového hrnce

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovém hrnci na troše oleje osmahneme cibulku na kostičky. Krok 2: Přidáme zelí, kmín, trochu vody a přiklopíme, jen co začne hrnec pískat necháme 3-5 minut dusit a hned vypneme. Krok 3: Odpaříme, otevřeme a zalejeme škrobem s vodou a zahustíme. Dochutíme dle chuti.

Zveřejněno 10. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé dušené zelí z tlakového hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B892

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé dušené zelí z tlakového hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B892

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

k.radulka: já jsem s tlakáčem taky kámoš:-)):yes::yes:

Dobrý den k.radulko, vypadá to užasně ;-) mě by také zajímalo jak děláte ty výpečky? Děkuji za odpověd\' S.

K.radulko:-) Dušené zelí v tlakáči jsem ještě nedělala. Ale určitě vyzkouším. Zahustila bych ho taky tím bramborem, jak píše Hella. Na tlakový hrnec nedám dopustit. Dnes jsem v něm poprvé zkoušela zelňačku a byla to super rychlovka. Jinak ten tlakáč mám taky z Tesca, zhruba 4 rokem a stál něco přes pětistovku. Vaří se v něm úplně skvěle:-* Bodík je tam;-)

Anna Kocikova: není tam krému ale kménu- kmín celý. Vodou nepodlévám, dávám jen vodu co je v zelí.

Hezký recept,také ráda a hodně často vařím v papiňáku:-)Jen mě v surovinách zarazilo"trochu krému"možná pomaleji chápu:-8
Také by nebylo špatné dopsat pro ty kteří v papiňáku nevaří množství vody-2,5dl.Nemám to ze své hlavy:-)jako ZDROJ používám pomůcku k nezaplacení od p.Pavla Martina kuchařku"Papiňák-vaříme rychle,levně,nápaditě,s chutí".
HELLI já jsem starou Kuktu už dávno vyměnila za 4 nové papiňáky různých velikostí a jsem moc spokojená.Ten,co má Radka na obrázku je skutečně papiňák:-*mám podobný zn.BANQUET ALLERGO-byl v akci i se skleněnou poklicí a je moc príma;-):yes:Jednou za čtvrt roku bývají tyto akce v Intersparu a Tescu a stojí to zato si pohlídat letáky:-K

Holky to je tlakáč jaké si neznáme značky z Tesca za 500 Kč, ale slouží skvěle:-8

Já jen, že se mi takový hrnec líbí! Já jsem zvyklá na tu mojí 30 let starou neskladnou Kuktu...

Helli - mám podobný tvar tlakáče od Zeptru - nevím, zda to je ten, co má tu radulka, ale ten od zeptru tak vypadá (radši ale stejně dělám v tom dvojtlakáči od Tefalu, zepter jsem dostala jako dárek)

Určitě bych zahustila strouhaným bramborem a né škrobem. Ale nápad je to dobrý, takže + 5. Jen na okraj: to co je na obrázku je skutečně tlakový hrnec?

Bezva recept, určitě vyzkouším. Všechno co je rychlé je pro mně. :-D. Já dělám v papiňáku rýži a rizoto. Taky hotové hned.
Dávám bodík:-K

Zelí bych si dala, ale bez zahušťování:-!:-//

No tak to je hezký recept! :yes: +

Tématické fráze:
recepty pro tlakový hrnec, zelí v tlakovém hrnci, hrnec na zelí, zahušťování zelí, tlakové hrnce levně, vaříme rychle a levně recepty, tlakový hrnec zepter, recepty z tlakového hrnce, zepter tlakový hrnec, vaříme rychle e levně recepty, tlakový hrnec recepty, zeptr, zeli v tlakaci, jak vařit v zeptru, jak vařit sterilované zelí, tlakové hrnce recenze, tlakový hrnec zelí, zeli tlakovy hrnec, recepty do tlakového hrnce, recepty tlakovy hrnec

Suroviny:
cibule, kmín celý, zelí sterilované, sůl, cukr, škrob kukuřičný, voda

Přidat fotografie receptu