Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský slaný koláč

Slaný koláč z křehkého nebo listového těsta lze připravit na mnoho způsobů. Ať už naplněný špenátem, sýrem či jinou oblíbenou směsí, vždy bude dozlatova vypečený a svou vůní bude lákat celou rodinu už v průběhu pečení.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hvezdopraska Hvezdopraska

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

12

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 611 kJ /
1 819 kcal
Bílkoviny33,36 g
Tuky127,12 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 379 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy133,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto rozdělíme na poloviny a vmačkáme ho do předem vymazaných zapékacích misek. Krok 2: Těsto se snažíme ve formách vytahat až k okrajům tak, aby kopírovalo tvar misek. Do každého vzniklého košíčku pak rozprostřeme náplň. Krok 3: Špenátová: těsto lehce natřeme kečupem, rozprostřeme zmrzlý špenát, nakrájené krabí tyčinky /nakrájenou slaninu a černé olivy. Zasypeme strouhanou nivou, provensálským kořením a navrch rozklepneme dvě vajíčka tak, aby žloutky zůstaly po upečení pěkně celé. Krok 4: Salámová: těsto natřeme kečupem, posypeme najemno nakrájeným salámem nebo nastrouhaným juniorem. Přidáme nakrájený pórek, zeleninu, popřípadě žampiony ( můžou být jak sterilované, tak čerstvé), zelené olivy, koření dle chuti a zasypeme sýrem (balkán, niva, eidam…). Krok 5: Pečeme na 200 stupňů v troubě cca 30 minut.

Zveřejněno 10. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský slaný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wwo4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský slaný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wwo4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

já myslím tu druhou nižší- byly dvě v balení.. Tu hlubokou mi kupovala mamka ve výprodeji myslím v tescu za 100 kč, ale to už je tak 3 roky:-( Ikeu doporučuju!

Hvezdopraska, tak tá cena z Ikea je značne nižšia ako od čoko...

já kupovala nedávno dvě zapékačky v Ikei asi za 120 Kč a nemůžu si je vynachválit:-) Doporučuju

jo keramika je jedinečná:yes::yes:, nějak jsem se tady rozkecal, omlouvam se autorce:-8

chocolate 11. 3. 2011 11:23
Magdalenko, já mám tuto a jsem maximálně spokojená;-)
http://www.eod.cz/moderni-byt/novinky/grande/miska...

jo Hujerovic:-D ták to pak jo:-D ale já měl dvě a jednu jsem daroval páč stačí bohatě jedna, když dáváš papír tak upečeš vyhodíš a dáš novou várku a jde to jak na drátkach:yes:

My sme Hujeri, potrebovala by som aspoň 10 ks...:-D

magdalenko tu si pořid (karlovarský porcelán) tu nic nemůže nahradit:yes:

a ja ani takúto formu nemám...

já tedy taky nemam zbytky ale zato mam stejnou formu na koláč:yes:;-)

Ja nemávam zbytky, je to divné...

Listové těsto + zbytky z lednice (pokud je neschováváte pro návštěvy) = francouzský slaný koláč :-O.

Tématické fráze:
francouzský koláč, recept na slaný sýrový koláč, slany syrovy kolač, francouzský syrovy koláč, francouzský špenátový koláč, francouzky slany kolac, francousky slany kolač, francouzský koláč quiche se špenátem, slaný kolač, francouzky kolac slany, slany kolac s nivou, francouzský koláč recept, francouzký koláč, slaný francouzký kolač, těsto na francouzský koláč, francouzské koláče, těsto na slaný koláč, slaný koláč recept, francouzský koláč se špenátem, francozsky slany kolac

Suroviny:
těsto listové, olej, sýr tvrdý, sýr niva, klobása, kečup sladký, špenát, vejce, salám, krabí tyčinky, olivy, kukuřice, žampióny, koření provensálské

Přidat fotografie receptu