Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta s kohoutem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Středně náročný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na medailonky, okořeníme dle chuti a krátce opečeme (nemusí být úplně pečené), žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme na trošce oleje. Krok 2: Vejce rozklepeme a oddělíme bílky z kterých uděláme tuhý sníh, žloutky smícháme s mlékem,jedlou sodou, moukou, bylinkami, osolíme a vmícháme opatrně sníh z bílků. Krok 3: Brambory nakrájíme na plátky, naskládáme do pekáčku, pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem a osolíme. Krok 4: Vrstvu brambor rovnoměrně potřeme polovinou těsta,posypeme žampiony a orestovaným masem, potřeme druhou polovinou těsta, posypeme slaninou krájenou na nudličky a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 25 minut :-)

Zveřejněno 11. 3. 2011

Poznámka autora Fantom

maso jsem měl opravdu z mladého kohoutka od kamaráda z Francie i s hlavičkou a nožičkama ale to jsem tam nedával :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s kohoutem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv67

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s kohoutem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv67

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-p:yes::yes:;-)

Ulozeno a uz se tesim na vyzkouseni :yes::yes::-p.

Hm,to bude dobré papaníčko!:yes:

:-)úžasný. Uděluji bod

Vypadá to hezky, jen mně by bylo kohoutka z Francie líto do zapékaného pokrmu:-8, ale to je tím, že pro mě je takové maso příliš nedostupné ;-) Ovšem z českého kuřete to bude myslím chutnat taky dobře:-p:yes:

Radunko ty šprýmařko:-D kohouta jsem popsal v poznámkach a Fritaty jsou omelety;-)

taky bych si dala:-8+:yes:

To znám jako Fritátu;-) a co porád máš s kohoutana? Kuřecí tak kuřecí a ne kohout:-O

;-) dával jsem petrželku kadeřavou, kerblík, pažitku, majoránku;-) ale jinak to neřešim, naškubu co mam a přidávam podle toho jak mi to voní v ruce;-)

Tak to je dobrůtka,to bych si dala hned.;-)+1:yes:

Uff, to jsem si oddechla, že nemusím jít krást sousedovi kouhoutka :-D:-D, já tam zkusím dát mražené hříbky, jaké bylinky jsi dal - já bych cítila libeček, petrželku, pažitku...:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
recept na fritátu, fritátu, dort s kohoutem, omeleta z brambor, kureci buchta, recepty z francie, kohout recept, buchta s kuřecím masem, recepty na fritatu, co s kohoutim masem, recepty z hříbků buchta, kuřecí stehení řízky recepty

Suroviny:
brambory, máslo bylinkové, maso kuřecí, olej, mouka, sekaná, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu