Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené krůtí žaludky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 889 kJ /
690 kcal
Bílkoviny119,25 g
Tuky11,58 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 533 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy22,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pánve TIGER dáme rozehřát tuk, vhodíme omyté, očištěné a na 4 stejné díly rozkrájené žaludky. Krok 2: Orestujeme a přidáme nakrájené papriky a jarní cibulku. Přidáme sůl a pepř. Dusíme tak dlouho, až maso změkne (pozor, žaludky jsou vždy poněkud tužší). Krok 3: Podle potřeby podléváme, ale zelenina, zvlášť „masité“ papriky pustí šťávy dost. Nakonec jemně zahustíme Maizenou . Dochutíme podle svých zvyklostí vegetou, maggi kořením, a pod.

Zveřejněno 13. 3. 2011

Poznámka autora clupmi

Pokud nevlastníme elektrickou japonskou pánev můžeme dělat na pánvi s poklicí třeba na plynu, nebo v jakémkoliv hrnci nebo kastrólu nebo i v remosce.

http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené krůtí žaludky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwG8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené krůtí žaludky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwG8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Ahoj děvčata, co je to za pánev TIGRER....posledně jsem přidávala recept z horkovzdušky a redaktorky mi to vyhodili, že prý každý nemá horkovzdušnou troubu, já zase nemám pánev TIGER . Toš asi jsem blbá, že nemám pánev Tiger, ale muj ogar mi koupi co si vzpomenu tak akorát bych ráda uvařila a esi to de nebo nende na normálnej panvi. Si myslím, že tiger bude nějaká elektristická a nastaví se tam pomalé vaření..... Ni?

Fakira: Dobrý den, pánev, o které autorka mluví, je na fotce u receptu. Jedná se o elektrickou grilovací pánev, ale určitě není nutné ji mít doma. Podobně bude fungovat například remoska nebo pečenka, případně pomalý hrnec, ale pokud nic z toho nevlastníte, můžete recept klidně připravit na hluboké pánvi nebo v kastrůlku. Žaludky nejdříve orestujete při vyšším výkonu a poté přidáte zeleninu, podlijete a dusíte přikryté doměkka na nízký výkon. Sama autorka to píše v poznámce :) Dobrou chuť!

:-p:yes::yes:

Tak tuhle pánev nemám, ale myslím, že normální kastrůlek udělá stejnou službu. Krůtí žaludky jsem ještě nedělala, jen kuřecí - a to jinak stejně. U těch krůtí bude asi jen rozdíl v době dušení - předpokládám, že jsou tužší malinko a asi větší, mrknu u nás, vyzkouším ;-):yes:

Tématické fráze:
krůtí žaludek, gulas z krutich zaludku, dušené žaludky, zaludky recept, recepty z krůtích žalůdků, krutizaluky, krutizaludky, krůtí žaludek recept, pecene kruti zaludky, kruti zalutky, krůtí žaludky a srdce, recept z krutích zaludku, krůtí srdce a žaludky recept, recepty ze žaludku, pánev tiger, recept na zaludky, kruti žaludeky, dusene kureci zaludky, krůtí dušené, elektrická pánev tiger

Suroviny:
žaludky krůtí, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, sádlo, sůl, koření

Přidat fotografie receptu