Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí hřbet s brusinkami

Pokud milujete zvěřinu a troufnete si na přípravu divočáka, vyzkoušejte náš recept - divočáka zde doplňuje smetanová omáčka s pečenou zeleninou, kousky anglické slaniny a upečená jablka plněná brusinkami.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 828 kJ /
3 544 kcal
Bílkoviny24,04 g
Tuky282,27 g
Vláknina37,95 g
Cholesterol 401 mg
Sodík 4,32 g
Sůl10,70 g
Sacharidy131,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nejprve prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Pak k ní přidáme připravenou slaninu na kostičky, koření na zvěřinu a jalovec. Vložíme hřbet a opečeme ze všech stran. Krok 3: Podlijeme vínem a přendáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení podléváme vínem. Hřbet můžeme při pečení otočit. Po hodině pečení přisypeme zeleninu. Krok 4: Během pečení si připravíme jablka. Rozkrojíme na půlku, vydlabeme prostředek, pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Krok 5: Když je maso měkké, vyjmeme ho, zabalíme do alobalu a do omáčky vlijeme šlehačku. Omáčka je celkem hustá, jsou v ní kousky slaniny a zelenina, ale pokud se nám zdá řídká, můžeme ji zahustit. Krok 6: Brusinky vyklopíme ze skleničky na sítko a necháme okapat. Pak do důlků jablek vložíme kopičky brusinek. Krok 7: Vezmeme malý pekáček, vymažeme máslem, položíme jablka s brusinkami a dáme upéct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut. Krok 8: Podáváme s houskovým knedlíkem. Každému na talíř položíme půlku jablka s brusinkami. Je to vynikající.

TIP: Zpracování zvěřiny a oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí hřbet s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jxy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí hřbet s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jxy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Moc jsme si pochutnali. Koření Hubert jsem neměla, dala jsem mlýnek Deluxe Zvěřina z Lidlu, tam je i jalovec. Zeleninu jsem dala čerstvou, podle receptu jsem ji přidávala až později. To platí ale zřejmě jen pro tu mraženou, ta čerstvá byla moc al dente, příště ji dám radši hned na začátku.

Už se peče a zatím vypadá moc dobře a ten sós<3 a jak to voní :-8

Krásně připravený kaňourek;-)I ty naplněné jablíčka se mi líbí:-p+5:yes::-K

vyzkoušeno, snězeno.....a musím říct...opravdu moc moc výborný :yes::yes::yes:. Kdybych mohla, dám bodů víc...takhle jen jeden....bohužel

EXKLUSIVNÍ recept!!! Vřele doporučuji a dávám 10x :yes:
Jen jsem také mraženou zeleninu vyměnila za klasiku (mrkev,celer,petržel), ale když člověk nemá doma čerstvou, asi přijde vhod i mražená.
A koření Hubert, jsem doma nenašla tak jsem dala Divočinu (obsahuje už i jalovec).
Jablíčka by s kouskem šlehačky mohla být i jako dobrý dezert :)

Tento recept jsem tošku obměnila. mraženou zeleninu jsem ¨nahradila halali. A koření jsem dala také trochu jiné, nicméně výsledek byl výborný. Jako přílohu jsem zvolila žemlové knedlíky od Doogy. Za spokojenou rodinkuposílám bodík.:yes:

vdaka za super tip:yes:

Tématické fráze:
kančí maso recepty, kančí maso, kanci pecene, recepty z kančího masa, kančí kotlety recept, recepty kančí maso, pečený kanec, videorecepty net, kanec recepty, recepty na kančí maso, recepty zvěřina kančí žebro, kančí maso recept, kančí pečeně recept, recept na kančí maso, zvěřina recepty, kanec recept, recepty kanec, recepty z kančího, recept kančí maso, pečené kančí maso

Suroviny:
slanina, cibule, koření na zvěřinu, jalovec, zelenina kořenová, smetana ke šlehání, víno červené, máslo, citron, kompot brusinkový, jablko, sůl, pepř, olej, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu