Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 794 kJ /
1 385 kcal
Bílkoviny68,34 g
Tuky78,81 g
Vláknina11,66 g
Cholesterol 651 mg
Sodík 1,83 g
Sůl5,02 g
Sacharidy60,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Zakapeme koňakem a necháme odležet. Krok 2: Mezitím připravíme sýrovou omáčku mornay. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr (100 g). Za stálého šlehání povaříme 15-20 minut. Na závěr všleháme žloutky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Omáčku dáme stranou a ve slané vodě zblanšírujeme listy špenátu. Krok 3: V pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm maso z obou stran dohněda. I s výpekem přendáme do pekáčku (nejlepší je použít pánev, kterou můžeme vložit i do trouby, v tom případě nemusíme maso přendávat), poklademe špenátovými listy a každou porci přelijeme hustou omáčkou mornay. Můžeme trochu podlít vývarem, nebo přidat hoblinky másla. Krok 4: Okolo masa rozložíme kousky syrových brambor - neoloupaných, ale dobře umytých - a vše vložíme do trouby, vyhřáté na 200 °C.
Pečeme 25-30 minut, dokud nezměknou brambory (otestujeme špízovou jehlou). Pět minut před koncem pečení posypeme porce masa zbylým strouhaným sýrem.

TIP: Strouhaný sýr v kuchyni vylepší mnoho pokrmů

Zveřejněno 13. 3. 2011

Poznámka autorky Eliza

Původní recept z belgické kuchyně obsahuje růžičkovou kapustu namísto špenátu, ale tentokrát jsem ji neměla k dispozici. Se špenátem byl pokrm neméně chutný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY7J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brabantský vepřový kotlet s listovým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY7J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Vynikajúci recept, kľudne aj s kuracím mäsom

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto, moc se mi líbí ta výměna za špenát, určitě udělám :-K

Moc výborné 🙂👍 Jen takové vylepšení, česnek jsem dala až po osmažení masa, jak se smaží naprudko, tak zhořke.

Eliza:Elí, nevíš, jak mi mohl ten rp.utéct;-):-?ještě, že jsou náhodné rp.;-) toto zajisté tento týden udělám-čerstvý špenát mám a maso se v mrazáku taky nějaké najde. Máš hezký 20.bod:yes:

www.toprecepty.cz/recept/19825-brabantsky-veprovy-...tak já to dnes dělala s rajčaty a bazalkou,nahoru nezastrouhala,ale naplátkovala mozarelu,a taktéž luxus dooost :-) prostě ten recept v zálkadu nemá chybu,a obměnit se dá různě. děkuji za inspiraci :-)

Děkuji, jsem ráda, že z mé kuchyně chutná...:-K:-)

Dneska jsem vařili a bylo to vynikající!:yes:

Dnes sem si nakoupil všechny suroviny a zítra jdu na to.Potom ohodnotím a přidám foto.Těším se,mám rád nové a neznámé recepty.

Ivča::-O:-O a to jde..:-?:-? neregistrovaní můžou přidat bod:-?
tento recept mi unikl..moc se mi líbí:yes::yes::yes: a já bod přidat můžu,yes:-K;-):yes:

Vy by jste si měla otevřít restauraci, já u každého vašeho receptu slintám, určitě vyzkouším. Jste moje favoritka:yes:

Elizko, tak jsem vyzkoušela a musím říct že vynikající a ty chutě...hm...to byla balada pro mé bříško,doporučuji každému toto jídlo aspoň jednou zkusit, protože stojí za to...takže dávám bodííík :yes::-K

Polykám naprázdno:yes:

Děkuju mockrát a doufám, že si podle receptu někdo někdy uvaříte...:-K A že bude chutnat...:-)

Jejda, to je nádhera! :-O:yes: a ty fotky. . . :-p +13

Pěkný recept a na výsledek je jako obvykle radost pohledět :yes::-K.

Tématické fráze:
vepřovy kotlet, kotleta plnena spenatem, vepřové se špenátem, plněná kotleta špenátem, kotlety plněné špenátem, veprove kotlety, recepty s listovým špenátem, plněné kotlety špenátem, vepřový kotlet recepty, vepřové maso s listovým špenátem, vepřové kotlety plněné špenátem, vepřovy se špenatem, vepřové maso se špěnátem, vepřový kotlet recept, vepřová kýta se špenátem, vepřova kotleta, vepřová kotleta plněná špenátem, brabantská omáčka, recept na beby špenátem, kotleta se špenatatem

Suroviny:
kotleta vepřová, špenát listový, koňak, česnek, máslo, mouka hladká, mléko, smetana, žloutek, sýr tvrdý, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, olej, brambory rané

Přidat fotografie receptu