Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Košiláčci

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvanaS

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 428 kJ /
3 926 kcal
Bílkoviny57,20 g
Tuky268,37 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 752 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy313,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z těsta se vyválí plát a rádýlkem se rozdělí na čtverečky. Krok 2: Z nádivky vyválíme válečky, které vložíme na těsto. Krok 3: Dva konce křížem slepíme pomocí bílku a těsto potřeme žloutkem. Krok 4: Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené pocukrujeme.

Zveřejněno 14. 3. 2011

Poznámka autorky IvanaS

Nejlepší jsou čerstvé, vzhledem k tomu, že jsou v těstu kvasnice, po několika dnech tvrdnou, u nás to ale nikdy nestihly.

http://ivanyazdenka.blog.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košiláčci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OEXQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Košiláčci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OEXQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

;-) :-8 + :yes:.

Už jen ten název je k nakousnutí, pěkné super a bodík samozřejmostí:-K:yes:

Nadja:Postup je úplně jednoduchý, všechny suroviny dám do robota,zadělám těsto a hned tvořím košiláčky, žádný kvásek, žádné kynutí:-)

Nadja:

:-S:-? U těsta mi chybí alespoň náznak postupu - je tam droždí, takže může být těsto
1/ klasicky kynuté,
2/ nebo se vzešlým kváskem a bez kynutí,
3/ nebo do těsta kvasnice jen rozdrobit a hned vše zpracovat.
A když košiláčky slepíme a hned potřeme žloutkem, tak už se před pečením asi kynout nenechávají!?

Ňam,vypadá to moc jedle.:-K

Veľmi pekné, vydarené:-p:-p:yes::yes::-K

Ivo nádhera, ty jsou jak malovaní!:-):yes:

tak ty jsou k nakousnutí:-),kde jsou ořechy, tak to moje rodinka může, uděluji bodík a dík za receptík:yes::-K

Tématické fráze:
kosilacek, cukrovi kosilacci, moučníky z bílku, ořechové čtverečky s třeného těsta, recepty-košiláčci, jak zpracovat spenat

Suroviny:
mouka hladká, máslo, žloutek, mléko, kvasnice, cukr, ořechy, cukr moučkový, bílek

Přidat fotografie receptu