Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy

Tyto kakaové řezy jsou nejen krásně vláčné a jemné, ale zároveň bohaté na chuti. Nejlépe chutnají druhý den, když se těsto proleží a spodní vrstva báječně změkne. Dokonale je nakrájíte nožem máčeným v horké vodě.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie46 178 kJ /
11 037 kcal
Bílkoviny194,65 g
Tuky638,29 g
Vláknina50,70 g
Cholesterol 5,08 g
Sodík 1,72 g
Sůl4,29 g
Sacharidy1 103,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Dva stejně velké plechy vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu.
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na polovinu a rozlejeme na 2 plechy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až se povrch na dotyk nelepí, tj. cca 15 minut. Pozor, každá trouba peče jinak. Krok 4: Nad párou uvaříme mléko, žloutky a mouku na hustou kaši. Přidáme čokoládu a necháme vychladit. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme vychladlou kaši a ušleháme dohladka. Krok 5: Po upečení potřeme jeden plát polovinou náplně, na ní položíme druhý plát, potřeme druhou polovinou náplně, pak navrstvíme pěnu a nakonec polijeme polevou. Krok 6: Na pěnu bílky ušleháme s moučkovým cukrem nad párou. Krok 7: Na polevu máslo rozpustíme a přidáme nalámanou čokoládu a umícháme dohladka.

TIP: Jak udělat polevu z čokolády na vaření

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oEY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oEY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Casino : Už jsem tu tiskovou chybu, "ptákovinu" opravila. teď si je můžeš upéct. :-))

"Náplň: 0,4 dl mléka"
Prosím, opraví už konečně někdo tuto ptákovinu?;-):-)

Moučník vypadá dobře, ale já bych ho úplně klidně ošidila, ušetřila bych tak koruny i zažívací ústrojí.
Na těsto určitě stačí jen 6 větších vajec, 1 vejce na 1 lžíci cukru a mouky, i když mě se osvědčilo piškotové těsto, kde se na 1 vejce dává 1 lžíce teplé vody, 40 g hrubé mouky a 50 g cukru bez prdopeče (tady je asi nutný kvůli většímu množství kakaa), to by byla opravdu levná varianta, i když asi s trochu jinou výslednou chutí. V krému bych ubrala hodně cukru a možná ho ošidila i o žloutky, nebo o jejich část, byl by lehčí. Sníh bych udělala z bílků, které mi zbyly při přípravě jiného pečiva. ;-)

Jára:je to na 1 velký plech,záleží na tom,kolik toho která osoba sní ;-):-D

Dotaz.. Pro kolik je to osob?

Děvčata, nezkoušela jste už některá? Myslím, že 10 vajec je na piškot zbytečně moc, mohla by se nastavit horkou vodou a na krém mám podobný recept kde se dávají jen:-p 3 vajíčka. Až vyzkoušíte z menší dávky, dejte prosím vědět. Jinak řezy vypadají krásně a určitě jsou i vynikající.

Marti, o těch tucích ani nemluv, zápasím s tím celý život, někdy marně. Život je na prd, když si člověk musí hlídat každé deko a ještě má takovou zálibu, jako já právě ve vaření a pečení.:-//:-((

Což Jani, já právě neřešila, jestli je to drahé, mně se spíš udělalo špatně z té představy, že se na řezy z jednoho plechu může naplácat tolik tuku, prostě více než kalorická bomba. Ale jak jsem psala, jsem asi prdlá, snažím se to s tuky až tak nepřehánět (ikdyž na to nevypadám). Tím nechci recept nijak hanit, určitě je skvělý :yes:, byla jsem jen malinko v šoku :-O po přečtení množství surovin.

Drahé, ale sváteční. Možná by se to dalo udělat i poloviční dávky na menší plech. Když si uvědomím, kolik dnes stojí třeba větrník a jakýkoliv zákusek, tak mi to zas tak drahé nepříjde.:yes:

Věřím, že je moučník vynikající, luxusní a jen pro sváteční příležitosti, ale stejně si nějak neumím představit, že bych pekla něco takového, kam patří 15 vajec, 60 dkg cukru + čokoláda a asi 55 dkg másla. Jsem asi prdlá, ale já si vždycky přestavím to šílené množství tuku, cukru a je po chuti. Ale asi jsem fakt v tomhle blázen.

Zkoušela jsem tento recept a bylo to vynikající,všem chutnalo i návštěvě jen se zaprášilo.:-D

no ono to asi nebude len tou cokoladou, ale aj tou penou...tu sa zda, ze ta cokolada je prilis tenka....ako byva na nanukoch.

Mě se nejlépe dělá čokoláda z tyčinek kaštanů.2 tyčinky rozpustím s 1 lžičkou sádla(kvůli lesku)v malém kastrůlku ve vodní lázni a naliji na moučník.:-*

Že na to mám chuť,psát asi nemusím.Ale špatně se krájí ta čokoláda že?:-*:yes:

Tématické fráze:
kakaové řezy, kakaové řezy recept, kakaový řez, kakaový moučník, recept na kakaové řezy, řezy kakaové, luxusní řezy, kakaové moučníky, luxusní moučníky, kakaový zákusek, kakaovy piškot, luxusní zákusky, větrník recept, větrníky recept, kakaové zákusky, kakaová buchta s polevou, větrník na plech, recept větrník, recept na kakaový řez, zákusky a řezy

Suroviny:
vejce, mouka hrubá, kakao, prášek do pečiva, cukr moučkový, mléko, mouka hladká, žloutek, čokoláda na vaření, máslo, cukr moučkový, bílek, cukr moučkový, čokoláda na vaření, máslo, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu