Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné sendviče pro děti

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 346 kJ /
800 kcal
Bílkoviny1,63 g
Tuky65,84 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy49,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava je jednoduchá. Krok 2: Suroviny ušleháme a pěnou potíráme krajíce toustového chleba. Krok 3: Ozdobíme kousky ovoce.

Zveřejněno 15. 3. 2011

Poznámka autora Jiri V.

Recept byl v příloze časopisu Naše Rodina – Český kuchař ve francouzské kuchyni - vzpomínky pana Jaromíra Trejbala na jeho působení ve Francii.

Pan Jaromír Trejbal je autorem kuchařky – Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana.

Dovolím si citovat z receptu mistra kuchaře Jaromíra Trejbala.......pěnou, která báječně voní, potíráme dva a dva krajíce toastového chleba. Mezi ně se vloží kousek ananasu, plátky broskví, jablek, pomerančů.......jindy jsem zase šlehal pěnu s jahodami, zralými meruňkami, oloupanými letními jablky......

My jsme pro naši dětskou návštěvu dělali ,,ovocné jednohubky" i ,,ovocné krajíce".

Dospělí měli ne ovocné, ale taky tuze dobré TNT od autorky Yanull.Na fotkách nejsou tak hezky udělané jak od autorky, ale na chuti to TNT tyčinkám neubralo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocné sendviče pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVok

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocné sendviče pro děti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVok

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Jiri V.:
Dobrý den, dovolte, abych se nejprve představil. Jmenuji se Zdeněk Zahradník a do této společnosti vůbec nepatřím, protože kromě čaje a vajíček neumím uvařit vůbec nic. Můj důvod, proč si dovoluji Vás obtěžovat, je zcela jiný. V současné dob připravujeme pro jedno vydavatelství publikaci o významných českých a slovenských osobnostech, které překročily svým významem hranice naší malé zemičky. Jedním z takových je i kuchař Jaromír Trejbal.
Získali jsem o něm poměrně dostatek informací, jediné, co nám chybí je přesné datum a místo úmrtí.
Vy jste se zde k němu vyjadřoval (úmrtí 1995) - nemáte ještě nějaké podrobnější informace?

Pokud ano, předem za ně děkuji, pokud ne, nedá se nic dělat. Pak přijměte alespoň přání klidného prožití vánočních a novoročních svátků i zdraví a naděje do roku příštího.

S pozdravem a úctou
PhDr. Zdeněk Zahradník
mail: zahradnik.zdenek@seznam.cz

Pěna musí chutnat skvěle a sendviče vypadají krásně vesele, taky bych neodolala :yes::-K.

Kuchařku - Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana jsem měl zapůjčenou z knihovny. Mám jen velmi zkrácenou přílohu - Český kuchař ve francouzské kuchyni.
Právě ta příloha mě donutila shánět výše uvedenou kuchařku.
Maris máš pravdu. Ta kniha stojí za pozornost a pokud ji někdo má......tak raději nepůjčovat.:-);-)
V antikvariátech jsem zatím na ni nenarazil. I když mnohé zajímavé jiné starší kuchařky natrefil a koupil.

Já bych doporučovala zkusit někde zmíněnou knížku sehnat, možná v antikvariátu, já ji doma mám, je to opravdu moc zajímavé čtení, opatruji ji jak oko v hlavě:-)

Dík patří panu Trejbalovi, je to jeho recept.
Škoda, že již není mezi námi. Zemřel v roce 1995 v devadesáti letech. Více o panu Trejbalovi najdete na dadala.hyperlinx.cz/kuchar/kuchr017.html

Tenhle receptík vítám. Super! Vnoučata budou mít radost. Jiří, dík. :-)) :yes:

Vida super nápadíček;-):yes:+1 a líbí se mi i krásně napsaná poznámka:yes:

Dětské návštěvě to chutnalo.....a nám dospělákům taky. Neodolali jsme:-)):-p a zamlsali si taky:-D

+:yes: výborný nápad, vyzkouším pro malého jako svačinku:-p

Jirko, nápadité, dětem se to určitě bude líbit:-):yes:

Moc hezké zdobení :-O, príma nápad :-8 a určitě dobrá pomazánka, dcerka miluje banány, tak vyzkouším + :yes:.

Opomenul jsem - brožurka Český kuchař ve francouzské kuchyni je zkrácená verze kuchařky pana Jaromíra Trejbala.

Tématické fráze:
ovocné jednohubky pro děti, recept na ovocné jednohubky pro děti, jednohubky pro děti, ovocné jednohubky, zájímavé dětské recepty na svačinku, veselé jednohubky pro děti, detske sendviče, ovocné recepty pro děti, ovoce pro deti, veselé sendviče, dětské ovocné jednohubky, jaromir trejbal, nápadité svačinky pro děti, jednohubky z toustoveho chleba, dětske jednohubky, recepty pro děti z ovoce, nápadité recepty pro děti, recepty jaromíra trejbala, zdobení jednohubek, vesele jednohubky

Suroviny:
máslo, banán, med

Přidat fotografie receptu