Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jazyková omáčka v tlakovém hrnci

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sardinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie218 kJ /
52 kcal
Bílkoviny1,48 g
Tuky0,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy9,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno, v tlakovém hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme dohněda. Krok 2: Zalijeme vodou, vložíme jazyk, mrkev, část hrášku, bobkový list, nové koření, pepř, trochu podravky a soli. Krok 3: Tlakový hrnec uzavřeme a necháme vařit na středním ohni cca 45 minut. Krok 4: Poté otevřeme tlakový hrnec, vyjmeme jazyk, zeleninu, bobkový list a kuličky, jazyk oloupeme a jeho i mrkev nakrájíme na menší kousky. Krok 5: Do vývaru dáme rozkouskovaný chleba bez kůrky, a až se chleba nanucá, rozmixujeme na omáčku - chleba by ji měl dostatečně zahustit. Krok 6: Do omáčky vrátíme jazyk a vše ostatní (co jsme vyndali), zbytek hrášku a ještě chvíli povaříme. Případně dochutíme solí nebo podravkou.

Zveřejněno 16. 3. 2011

Poznámka autorky sardinka

Přílohou může být například rýže.

Omáčka má díky chlebu zvláštní nakyslou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyková omáčka v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVyP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyková omáčka v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVyP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jana Remkova: Já dala podravku hned a neztvrdnul. ;-)

já smekám před těmi, co dokáží s tímto kusem masa disponovat, upravovat ho atd:-O mě stojí vlasy v pozoru jen při té představě, jak ho sloupávám..úúú
ale proti gustu:yes:

Já radši takováto jídla zahušťuji chlebem, než jíškou nebo jen moukou. Jinak dělám prakticky stejně. Podravku, pokud dávám, dám hned, aspoň se ty složky rozložej a můžu ještě dochucovat. Jo ještě sehnat ten jazyk,někdy mám pocit, že zvířátka maj jazyky a jiné části těla jen u soukromých řezníků ;-):-D, jinak :-p:yes:

Kristýno, nemá se ta podravka dát až později, až jazyk změkne? Já bych měla strach, že to bude tvrdé. Ale jinak hezký recept;-):yes:

Tématické fráze:
vepřový jazyk v tlakovém hrnci, recept na vepřovy jazyk omačky, roštěná v tlakovým hrnce, rajská omáčka v tlakovém hrnci, vepřové jazyky v tlakovém hrnci, tlakový hrnec recepty, vepřový jazyk v papiňáku, vepřový jazyk omáčka, kuchařka tlakový hrnec, veprove maso v tlakovém hrnci, roštěná v tlakovým hrnci, recept na vepřovy jazyk omačky, omáčka v tlakovým hrnci, omáčkazjazyka, recepty tlakový hrnec, jídla z tlakového hrnce, vepřovy jazyk v tlakovem hrnci, recepty z tlakového hrnce, rajská omáčka v tlakovém hrnce, jatrova omacka v papiňáku

Suroviny:
jazyk vepřový, cibule, mrkev, hrášek mražený, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, podravka, sůl, olej, chléb

Přidat fotografie receptu