Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutková fantazie

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pomnenka pomnenka

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba tepelné úpravy: 70 min

70 min (70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 407 kJ /
5 595 kcal
Bílkoviny108,15 g
Tuky337,99 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 3,01 g
Sodík 982 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy522,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Obě hmoty lehce spojte a přidejte mouku s kypřícím práškem a kakaem, vmíchejte olej. Krok 2: Těsto rozetřete do vymazaného a vysypaného pekáčku, pečte při 200 °C asi 40 minut. Z mléka, mouky uvařte kaši, odstavte, vmíchejte cukr a žloutky. Kaši nechte vychladnout a rozšlehejte ji. Přitom přidávejte máslo. Krém rozetřete na korpus. Krok 3: Bílky s cukrem vyšlehejte nad párou na sníh. Rozetřete na ztuhlý krém a ozdobte čokoládovými hoblinami. Hotový moučník nakrájejte na řezy.

Zveřejněno 16. 3. 2011

Poznámka autorky pomnenka

Tento recept mám z časopisu chvilka pro tebe je velmi jemný a chutný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutková fantazie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zBA2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutková fantazie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zBA2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Jen s malinkými změnami upečeno. Je to vynikající zákusek. Znám ho poměrně dlouho. Toto miloval můj tatka a vždy se pekly na nějaké události. Já peču tedy z 8 vajec. Je to trošku sladší.

:-p:yes:

pomnenka, trošku mne rozesmála ta druhá fotka:-D! Vypadá to, jako plech přilepený zboku na stůl i s obsahem:-)). Ale jinak super;-):yes:

:yes::yes::yes::-)

Bibinka:moc děkuji určitě budou ten náš táta je taky na krémi a tohoto už sněd pul plechu

Pomněnko, to vypadá na dobré řezy, které by taťuldovi zajisté chutnali, jak je tam krém, to má nejraději. Dávám ti 4.bod:yes:

spagetka: děkuji určitě přidám jak sousedka přijde na kávu ;-(

Ilonko, radši přidej foto hotového, ne z časopisu, až budeš mít, tohle fakt za moc nestojí, jinak recept vypadá :-p:-p:yes::yes:

věřím že je nekvalitní ale bohužel nemám na mobilu moc kvalitní foťák

Řezy budou určitě moc dobré. . . Jen - bylo by lepší dát svou vlastní fotografii než pořízenou z časopisu. Navíc, je velice nekvalitní. :-// Ale jinak :yes:

Tématické fráze:
žloutková buchta, anýzové hobliny, žloutková pěna, žloutkova pomazanka, jak udělat čokoládové hobliny, žloutkova šlehačka, buchta žloutková, žloutkova rolada, žloutková, žloutkové řezy recept, žloutkoá buchta, žloutková bucha, rezy fantazie, kremi na dorty, kremi do dortu, žloutkoá buchta, žlotková buchta, kuchař vaněk zloutkove řezy, zloutky, chvilka pro tebe žloutkové řezy

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka polohrubá, kypřící prášek, kakao, olej, tuk, mouka hrubá, mléko, mouka hladká, cukr vanilkový, žloutek, máslo, bílek, cukr moučkový, čokoláda

Přidat fotografie receptu