Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční mazanec

Kynutý velikonoční mazanec nesmí o svátcích jara na stole chybět. Dejte si ho s máslem a trochou zavařeniny, nebo jen samotný s hrnečkem kakaa - určitě nezůstanete jen při jednom kousku. Práci s kynutým těstem zúročíte v chutném výsledku.

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez dob kynutí

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 025 kJ /
3 352 kcal
Bílkoviny72,56 g
Tuky103,95 g
Vláknina21,90 g
Cholesterol 696 mg
Sodík 989 mg
Sůl2,64 g
Sacharidy520,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy mléka, kvasnic a trochy cukru uděláme kvásek. Krok 2: Všechny suroviny smícháme, přidáme kvásek s trochou mléka a dobře prohněteme. Krok 3: Necháme alespoň hodinu kynout, vytvoříme bochánek a uložíme ho na plech vyložený papírem nebo fólií na pečení. Krok 4: Opět necháme vykynout, pak potřeme vajíčkem a posypeme spařenými, oloupanými a nasekanými mandlemi. Včas předehřejeme troubu na 200 °C. Krok 5: Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Zpočátku zhruba 15 minut při teplotě 200 °C, ke konci pečení můžeme teplotu snížit (záleží na vaší troubě) zhruba na 160-170 °C dozlatova.

TIP: Odpovědi na nejčastější dotazy na krásný a chutný mazanec

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wPr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční mazanec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wPr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jeden z nejlepších mazanců, co jsem kdy jedla<3 Těsto jsem dělala v pekárně, jen mouky bylo potřeba trošku víc. Luxusní, děti snědli skoro celý ještě teplý:yes:

Leni, skvělý recept. Mazanec chutnal, budu muset připékat. :-p

zkusila jsem, místo klasických kvasnic jsem dala sušené a fakt super. Doporučuji když začne tmavnout přikrýt alobalem a dopéct na mírnou teplotu.:yes:

fakt good :yes:

je to takový moc lehký ae je to rychlí mňam mňam

Tématické fráze:
mazanec nejlepsi recept, nejlepší mazanec, mazanec recept, velikonoční mazance, nejlepší recept na mazanec, rychly hrnkovy mazanec, dia mazanec, jednoduchý recept na mazanec, rychlý mazanec, výborný tvarohový mazanec, recept mazanec, mazanec z Majolky®, recept na nejlepší mazanec, nejlepší velikonoční recepty, jednoduchý mazanec, mazanec recepty, top recepty mazanec, velikonočnímazanec, recept na skvělý mazanec, recept na velikonocni mazance

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kvasnice, máslo, žloutek, sůl, cukr vanilkový, prášek do pečiva, kůra citronová, mléko, rozinky, vejce, mandle

Přidat fotografie receptu