Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje čína

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ippofilo ippofilo

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 202 kJ /
526 kcal
Bílkoviny117,85 g
Tuky5,05 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,53 g
Sacharidy2,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji si osmahnu kuřecí psíčka nakrájená na kousky a obalená v solamylu. Krok 2: Až jsou skoro hotové tak přidám vodu, soj. omáčku, sul a chilli. Krok 3: Postupně přidávám jarní cubulku, papriku a arašídy. Krok 4: Přidám vodu ( nemusí být všechna, záleží kolik maso a zelenina pustí štávy) a nechám podusit cca 15 min.
Podávám s rýží.

Zveřejněno 18. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMp6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMp6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Ta fotka je děsná

No jo, no, každý si vaří jak umí...
Toto je, až na drobnosti, hybrid dvou čistokrevných čínských rcp: Kung Pao a La´c :-))
Pokud by se někdo chtěl přiblížit "čínské" chuti (především co se měkkosti a šťavnatosti masa týká) tak stačí maso na ROZPÁLENÉM tuku dělat jen co zbělá (max. 2´), pak přihodit zeleninu a dělat další 2´ (bude al dente) a nakonec přidat zálivku (vodu ne, tu raději vypijte) 2x prohodit a bez dalšího otálení podávat, protože pokud necháte maso na vřelé pánvi tak pustí šťávu a ztvrdne (ne až tak, že by nešlo požvýkat, ale stane se tužším).

ippofilo:Každý si vaří po svém Káťo;-).
Já prsíčka naložím do koření a oleje, orestuji, zastříknu sojovkou a přidám zeleninu.Krátce opeču a podle potřeby zastříknu vodou, vývarem nebo vínem.
Jen si myslím, že dusit vše společně ještě patnáct minut je zbytečně moc.

Soňa Janíková: Jak už říká název, takto dělám čínu já

Soňa Janíková 19. 3. 2011 01:13
První polovina postupu je správně. Potom se má osmahlé maso vyjmout. Zelenina a arašídy se mají také osmahnout. Teprve nakonec smícháme dohromady a ochutíme :-?

:-p:yes::yes:

Receptík nafocený krásně, ale bez urážky - klasika, která se vaří asi ve všech domácnostech a podobných (ne-li zcela stejných) receptů jsou tu mraky.

Krásně barevný receptík:-*který se mi líbí:-p+:yes:

Tématické fráze:
jak se vaří čína, moje čina, jaksevaricina, cina s vinem, kuřecí psíčka, vařeni čina, moje čína recepty, jak se vaří čína recept, kolik solamylu do číny, www vareni cina, čína z kuřecích psíček, jak se vaří čína?, jak se vaří má čína, jak se vaří v číně, no se vaří čína, facebook sona janikova, čína recept moje, kuřecí psíčka recepty, čína z kuřecího masa s vínem, čína r.bittnerová kuchařka

Suroviny:
prsa kuřecí, cibulka jarní, paprika čerstvá červená, sůl, arašídy, omáčka sojová, omáčka chilli, olej, solamyl, voda

Přidat fotografie receptu