Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční sekaná

Tradiční velikonoční sekaná je symbolem konce půstu a počátku hodování. Nesmí v ní chybět různé druhy masa, pečivo, koření a vajíčka. V této sekané tak najdeme kromě vepřového bůčku také telecí maso a dostatečně ji provoníme česnekem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

700413

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 230 kJ /
2 445 kcal
Bílkoviny172,99 g
Tuky193,08 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 2,98 g
Sůl6,73 g
Sacharidy3,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechno maso uvaříme a poté jej hrubě rozsekáme, asi jako do jitrnic (rozhodně nemeleme). Krok 2: Do studeného vývaru z masa namočíme na půl hodiny žemle nakrájené na kostky. Pak dáme do mísy maso, namočené žemle i s polévkou, vejce, sůl, utřený česnek a muškátový květ nebo nastrouhaný oříšek. Krok 3: Směs má být "hustolitá", tzn. ani hustá, ani řídká, ale musí se lít do pekáče, který předem dobře vymastíme. Pečeme zvolna. Sekaná je dobrá teplá i studená.

TIP: 7 nejlepších receptů na velikonoční hlavičku. Co všechno patří do jarní nádivky

Zveřejněno 18. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNq5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNq5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Na kolik stupňů a jak dlouho péct?

Přidala jsem navíc čerstvý špenát, protože bez něčeho zeleného si velikonoční nádivku neumím představit.. I když je dlouho po Velikononocích, podobný druh sekané nám chutná v každé roční době...stačí, když zbyde bílé pečivo...;-):-p

Ještě tak, aby bylo to telecí, jinak super:-p

Trochu moc tučné, tolik bůčku...:-( To ani to telátko nezachrání....

Recept zní chutně:-p+:yes:jen bych místo telecího masa použila nějaké levnější;-)tady do sekané se mi taková kvalitka zdá být zbytečná:-)

Tématické fráze:
velikonoční sekaná, velikonoční sekaná recept, nejlepší velikonoční sekaná, recept na velikonoční sekanou, recepty velikonocni sekana, velikonoční sekaná recepty, recept velikonocni sekana, recept na velikonocni sekanici, velikonoční sekanice - recept, velikonocni sekanice, sekaná velikonoční, velikonocnisekana, recept na sekanici, recepty na velikonocni sekanou, velokonoční sekaná, velikonoce sekaná, velikonocni sekana, velikoniční sekaná, velikonční sekaná, velikonoční vaření

Suroviny:
bůček vepřový, maso telecí, bůček uzený, žemle, vejce, sůl, česnek, květ muškátový, tuk, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu