Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 364 kJ /
1 999 kcal
Bílkoviny260,90 g
Tuky72,06 g
Vláknina19,80 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 679 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy38,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a necháme odležet. Krok 2: V hlubší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran dočervena. Vyjmeme a udržujeme v teple, například v alobalu. Krok 3: Do výpečku přidáme kousek másla a když se rozehřeje, přisypeme na drobno nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Lehce osolíme a opečeme. Případnou tekutinu prudce odpaříme. Přidáme víno, necháme ho zprudka odpařit, vlijeme vývar a vrátíme kousky masa. Krok 4: Přidáme česnek utřený se solí a dusíme asi 15 minut. Na závěr vlijeme smetanu, omáčku necháme zhoustnout nebo ji lehce povolíme vodou, vývarem či mlékem. Zjemníme kouskem másla a dochutíme čerstvou nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 19. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wE8X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wE8X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

pěkný recept:-K:yes:

:-p Elí - vypadá to "mňamoozně" dávám bodík /a ať si říká kdo chce - co chce-zeleninou se nic nemůže zkazit- udělá na talíři "parádu" a také je zdravá / jen nedávat k omáčkám typu "svíčková" a tak potom je to OK.:yes::yes::-p

Výtečný recept a nádherné obrázky. Jo Eli, jak je někde smetana, tak to nemůže být špatný recept, poslední dobou bych ji nejraději cpala snad do všeho, nic se jí nepokazí.
...a zeleninu, tak tu můžu, včera jsem si v restauraci ke špízu z panenky a s přelivem z arašídového másla dala kopec šopského salátu, manžel nechápal..., zatímco on nemohl vstát s plným břichem plného plumlováku s hranolky, tak já byla celkem svěží:-D

Čokoládko...;-) Až mi ujelo "fuj", když ty krky nasypal do polévky přímo z polystyrenového tácku...

Znalec, který si pletl blanšírování s gratinováním, všechno pro něj bylo staré a out, ale že omýt maso před kuchyňskou úpravou je "in" v každé době mu nikdo neřekl.Pro mě to byl afektovaný pozér.

Já mám ráda oblohu k minutkám, ale, není to tak dlouho - mně dali v jedné restauraci svíčkovou a jako " oblohu " kyselé zelí a nakládaný celer:no:, tak to opravdu nemusím:-))

Eli, to bylo vidět, že to je teorií o trochu víc poznamenaný frajírek...jemu hlavně vadila sterilovaná kukuřice...jenže čerstvou těžko sehnat v téhle době. Taky máme rádi čerstvou zeleninu jako přílohu;-):yes:

Jj, přesně;-). A když vařil... Pohlreichovo "slavné" jídlo a výrazy stejné jako Manu "NAŠE maso, NAŠE polévka..." Má to holt nakoukaný...;-):-D

Pekne, chutne fotky. :-p
Take radi kroupeme zeleninu, moda nemoda. ;-)
9. bod pro tebe. :yes::-K

Eli;-), ten kluk pravděpodobně viděl párkrát Emanuela alias Itala v kuchyni, popř. dostal k Vánocům kuchařku J.Olivera a teď žije v iluzi, že se z něj stal gurmet.

Děkuju za komentáře.:-K Jsem ráda, že máte na zeleninu na talíři podobný názor, mě totiž v tv nadzvednul mladík, který tento týden v Prostřeno u starší paní v Písku kritizoval talíř s oblohou...:-/ Víme, proč to říkal (pravděpodobně dost kouká na televizi), ale na návštěvě se mi to prostě nelíbilo.

Dělám velmi podobně jen bez česneku, proto vím, že bodík je oprávněný.
Ohledně oblohy-chápu, že na bílém talíři lépe vynikne minimalistický styl a skvěle naservírované jídlo.Pokud tedy hovoříme o foodstylingu pro časopisy, v běžné domácnosti se přimlouvám pro zachování příloh, chutnají nám, k zahození není ani vláknina a vitamíny;-).

Já čerstvou zeleninku taky miluju a dávám jí přednost před jakoukoli jinou přílohou, jinak dělám vlastně stejně :-p:yes:

Čo sa týka oblohy,mám rovnaký názor ako Eliza..možno to teraz neni moderné,ale nám to tak chutí a jedlo vyzerá pestrejšie:-)Musím dať bod za pekný recept (robila som podobne a bolo to výborné) a krásne fotky:-K

:-p moc pěkné:yes::-K

Tématické fráze:
kuře se žampionovou omáčkou, kuře s žampionovou omáčkou, kuře na žampionech omáčka, kuře na žampionech, kuře na smetaně s česnekem, pohlreichovo kuře, kuře se žampiony, kuře s žampiony, omáčka na kuře žampiony, kuře na smetaně se žampiony, brokolicova polevka emanuel, kuře s omáčkou, kuře se smetanovou omáčkou, kuře na žampionech a smetanovou omáčkou, kuře na žampionech a smetaně, moderní gastronomie- recepty kuřecí maso, pstruh s vinnou omáčkou, top recept kure na smetane s zampiony, zdravé kuře na žampionech, kuře-žampiony-kukuřice

Suroviny:
prsa kuřecí, žampióny, česnek, cibule, víno bílé, vývar, smetana ke šlehání, olej, máslo, petrželka hladkolistá, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu