Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Tuto roládu bez mouky můžeme podávat i lidem alergickým na lepek. Náplně zvolíme dle své chuti. Někdo si ochutí šlehačku např. karamelem nebo likérem, někdo do rolády zabalí mandarinky či jahody. Fantazii se meze nekladou.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 613 kJ /
1 581 kcal
Bílkoviny65,92 g
Tuky60,30 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 510 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy179,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Vyšleháme celá vejce až začnou pěnit, pak přidáváme po lžících cukr do zhoustnutí. Nakonec vmícháme po lžících kakao s vanilkovým cukrem. Krok 3: Na plech dáme pečicí papír, připravené těsto na něj vylijeme a srovnáme stěrkou, aby bylo rovnoměrně všude po celém plechu. Krok 4: Dáme těsto péct do vyhřáté trouby a hlídáme. Těsto je velmi rychle hotové tak za 7-10 minut (podle trouby). Přepečené těsto by se lámalo. Krok 5: Že je těsto upečené poznáme, že na dotek nelepí. Krok 6: Vyndáme z trouby a necháme chvilku zchladnou. Stáhneme z plechu i s papírem a otočíme těstem dolů, papír máme tím pádem navrchu. Když těsto vychladne úplně, pěkně papír postupně stáhneme (jde to dobře). Krok 7: Zatím si ušleháme šlehačku se ztužovačem a kdo chce sladkou, přidá hned před šleháním cukr. Krok 8: Na plát těsta natřeme 3/4 šlehačky a zatočíme. Krok 9: Konce mohou být nerovné, tak je zařízneme. 1/4 zbylé šlehačky natřeme na povrch rolády. Krok 10: Můžeme dozdobit, třeba nastrouhanou čokoládou, kokosem, barevnými kuličkami. Každý může improvizovat.

TIP: Jak upéct dokonalou piškotovou roládu

Zveřejněno 20. 3. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Rolády jsem nikdy nedělala, zdály se mi dost složité a párkrát se mi nepovedly. Až tady na Topkách jsem se je perfektně naučila a protože je máme rádi, tak už si i vymýšlím a zjišťuji, jak je to lehké! Speciálně tato je snad nejlehčí a zvládne jí každý, nemusí se šlehat žloutky s cukrem a dělat z bílků sníh, prostě se ušlehají v pohodě celá vejce a je to! Roládu můžete plnit různými krémy a můžeme podmazat džemem.

Ti, co začínají - vyzkoušejte a budete zajisté pochválení a budete mít radost, že se vám roláda povedla!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVr7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchá roláda pro začátečníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVr7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

Ahoj, dneska jsem zkoušela tuto roládu, ale těsto mi moc nevyběhlo a navíc byla va povrchu taková "zvlněná až zkrabacená", při pečení jsem viděla, že se tam dělají bubliny. Tak a teď bych potřebovala vědět, čím to bylo? Vejce byla chvilku z lednice, šlehání do pěny ok, při zašlehávání moučkového cukru a posléze kakaa to sice zhoustlo, ale těsto bylo přesto celkem tekuté, víceméně se po plechu rozlilo, nemusela jsem ho moc roztírat stěrkou. Ale dalším šleháním to nehoustlo, tak jsem to považovalo za ready. Toubu mám elektrickou, měla jsem ji vyhřátou a poprvé ji otevřela po 8-mi minutách na kontrolu. Prosím o radu, co přesně dělám špatně. Jo a papír na pečení jsem vytřela ještě olejem a piškot byl ze spodu o dost tmavší, jako by se spálil, ale spálený nebyl. Díky

gabka:plech,jak uvádí Bibinka,je 33x37 cm.Příště si přečti komentáře,tam je to napsané.Ale máš pravdu,že by to mohlo být uvedeno přímo u receptu.Dříve to bylo celkem jasné,trouby,až na pár výjimek byly stejné;-)

Nikdo nepíšete, jak máte velký plech. Já to zkoušela a roláda vůbec nenaskočila a byla jak papír a zdrclá.

Danca:Dnčo, díky, že jsi mě zastoupila;-) Je to tak, roláda je bez mouky:yes:

kris01: neunikla, tahle roláda je BEZ mouky;-)

někde mi tam asi unikla mouka?
:-//

Elenka:Elenko, to jsem ráda, že chutná:yes:

Je vynikajúúúúúúca

wendy888:Wendy jsem moc ráda, že se povedla a že praskla;-)stejně se to sní, hlavně, že chutná a u druhé rolády už se to nestane:yes:

výborná a jednoduchá dělala jsem jí poprvé sice mi trošku praskla ale ma chyba :-K:-K mnamka

Dobrý den narazila jsem na Váš recept tak dnes jdu koupit suroviny a zítra se do toho pustím bude to má první roláda tak se trošku bojím že to zkazím :-) jinak vaše roláda vypadá luxusně..verča:-K

rolada je vyborna kdyz se necha do druheho dne v mrazaku,obzvlast v lete osvezi:yes::-p

rolada je vyborna kdyz se necha do druheho dne v mrazaku,obzvlast v lete osvezi:yes::-p

Ivka:Ivko, nevím, co máš na mysli. Roláda se dělá z piškotového těsta a to máš v receptu podrobně popsané, tak nevím, jakou buchtu myslíš:-?:-S

Jak se dělá buchta na roládu. ?

Tématické fráze:
piškotová roláda která se povede, jednoduché sladké rolády, piškotová roláda pro začátečníky, jednoducha rolada bez vajec, jednoduchá roláda, jednoducha sladka rolada, piškotová roláda z celých vajec, sladká roláda, jak srolovat roladu, jednoduchá roláda sladká, roláda jednoduchá, roláda z celých vajec, recepty pro začátečníky, jednoduché rolady, rolada sladka, lehký piškotový korpus na roladu, těsto na sladkou roládu, sladká roláda bez vajec, kuřecí roláda možnosti plnění, jednoduchá čokoládová roláda

Suroviny:
vejce, kakao, cukr moučkový, cukr vanilkový, šlehačka, ztužovač šlehačky,

Přidat fotografie receptu