Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

evosheek evosheek

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 420 kJ /
1 056 kcal
Bílkoviny14,78 g
Tuky89,98 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 928 mg
Sůl2,22 g
Sacharidy28,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalotku orestujeme na rozpáleném oleji dorůžova a přidáme nakrájenou chilli papričku. Potom prolisovaný česnek a až zesklovatí, okapané šneky, které podlijeme vínem, lehce osolíme, opepříme a přidáme sušené provensálské bylinky a pažitku. Všechno důkladně promícháme a zlehka podusíme. Krok 2: Připravíme si nádivku: povolené máslo vyšleháme se žloutky, trochou soli a bílého pepře. Přidáme čerstvé nasekané bylinky, prolisovaný česnek, opražené kostičky z housky, navlhčené smetanou, nadrobno nakrájenou a opraženou slaninu, promícháme a na závěr opatrně spojíme se sněhem z bílku. Krok 3: Na dno zapékací misky dáme dušené šneky. Na ně naklademe nádivku a asi 20 minut zapékáme při teplotě 200°C. Hotové šneky podáváme s křupavou francouzskou bagetou.

Zveřejněno 21. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME2m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinovaní šneci s bylinkovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME2m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

evosheek:Nemůže, to můžou jen registrovaní;-)

Věra: "No ale bodík bys dát mohla, nebo né?

Šneci jsou vynikající věc, kdo je nejí dělá chybu, ale dávám přednost šnekům na másle s portským, bylinkami a k tomu teplou česnekovou bagetu.

No já netušila, že je i šnek achátový:-D:-D v každém případě něco co zanechává za sebou sopel mně moc neláká, ale jako dítě jsem překousla žížalu, tak bych to možná někdy i zkusila se šnekem:-D:-D:-D:-)):-)):-)):yes:

Achátové šneky má třeba Paukert - taková malá konzervička.
http://www.janpaukert.cz/eshop/detail/416/achat-sc...
Zdravím :-).
AG

úúúú...šnekouši???:-O:-O tak toto nic pro mne:-/

Když jsou takhle v konzervě, předpřipravení, to bych je možná i zkusila, ale nesměla bych doma říct, co to je za maso :-8 Ivo, kde se ta konzerva dá koupit? A za kolik asi tak?

Bohužel, plechovku nemám a šneci už taktéž né!

Netuším, kde sehnat ty šneky, i když mám pocit, zžže jsem někde konzervu viděla - nemáš fotku té konzervy?

Tématické fráze:
achátoví šneci, šneci v konzervě, příprava šneků, achátové šneky, achátový šnek, achátový šneci, achatove sneci, šneci konzerva, recepty příprava šneků, gratinování, šnečí konzervy, zapekaci miska na sneky, achátoví šneci recept, recept na přípravu šneku, šnek achátový, co je gratinování, sneky v konzerve, šneci z konzervy, achátoví šneci recepty, šnek v konzerve

Suroviny:
šnek achátoví, olej, cibule, chilli paprika čerstvá, česnek, víno bílé, koření provensálské, sůl, pepř, pažitka, máslo, žloutek, bílek, houska, smetana, slanina anglická, bylinky, česnek, pepř bílý, sůl

Přidat fotografie receptu