Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova hamounská bábovka

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 226 kJ /
7 702 kcal
Bílkoviny187,25 g
Tuky265,02 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 1,98 g
Sodík 878 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy1 127,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včera jsem zakoupil malý ruční šlehač a hnětač, tak jsem přistoupil k jeho vyzkoušení. Rozhodl jsem se pro bábovku, prostudoval recepty a začal improvizovat. Krok 2: Do mísy jsem dal tři žloutky a vytanula mě v mysli babička a její rady mojí matce : "Vraž do tej buchty ešče pár žůtků, ať je to žuté!!! Ať ťa nepomlůvjá!!!" Přidal jsem ještě dva.. No a s myšlenkou na babičku jsem pokračoval... Jeden hrnek cukru se mi zdál málo, tak jsem ještě půl hrnku přidal. Dal jsem půl kostky Hery a opět slyšel "Margarín???? Másla tam daj, my na to máme!!!" Tož sem tam švihl celů kostku. Měl jsem v ledničce skoro celou vaničku tvarohu, jenom kávovou lžičku dostali ptáčci a želva. Tak už letěla do mísy. Bílý jogurt, den za zenitem, tím se nemůže nic zkazit. Krok 3: S hnětačem jsem vymíchal do krásné hmoty. Nasypal jsem mouku, snažil jsem se odměřovat, stejně mě ujela ruka, tak jí bylo kilo... Přidal jsem sníh z osmi bílků (tři jsem měl v lednici, dva sáčky prášku do pečiva a vymíchal... Těsto se mi zdálo husté, přilíval jsem mléko. Krok 4: Když jsem těsto nalil do bábovkové formy, a nalámal na něj zbytky vánočních čokolád, vkrádala se mě na mysl obava, že na kopeček to opravdu být nemá. Krok 5: Postavil jsem teda formu do hlubokého plechu, i tento vymastil, a dal do trouby. Za nejapných rad dcery typu - ještě jsi tam mohl zamíchat tresčí játra.. nebo - do toho, co vyteklo na ten plech, nahaž višně v rumu a máme i bublaninu, a podobně, jsem s obavami pekl... Krok 6: Nakonec jsme všechno, co formu opustilo, s chutí snědli ještě teplé, a samotnou bábovku načali dnes ráno. Podle toho, jaký kus si ukrojila do školy, tak to zase tak špatné nebylo!!!

Zveřejněno 23. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova hamounská bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rE62

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova hamounská bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rE62

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Tak ta teda je, Kadlíku!!:-):yes:

zerduška : tu silikonovou formu jsem dostal od jedné moc milé paní, kterou znám z netových diskusí, a která mě navštívila a zhrozila se nad nedostatečným vybavením mé kuchyně...;-);-) a jsem jí za to moc vděčný!!! Donesla mi toho spoustu, co údajně nepotřebuje!!!:-8

zerduška 23. 3. 2011 16:01
Mám jenom dotaz: kde jste sehnal tu nááádhernou formu, ve které jste svůj majstrštyk pekl?
díky za odpověď.

:-D:-D:yes::yes::yes:

:-D:-D člověk se nad tímto postupem-krásným samozřejmě,musí jen smát :-)) super ;-)

Krásně vymyšlené, krásně napsané a ještě krásněji vyfocené, tohle Kadlíku na ženský vždycky zabere....Za umělecké dílko +1:yes::-D

Umělecký dojem zaslouží bodík :-)):yes::yes:

:-D:yes:

hanahcotton: no, já mám většinou co oběd, to originál... a jiným nedoporučuju doslovně se mého vaření držet!!!;-) ono to asi ani nejde...

:-DBibinko..8. bod

Kadlíku, to nemá chybu, ty jsi čaroděj Dobroděj a kráááásně si ten recept napsal. Přesně takhle mě baví improvizovat;-) Dávám ti a moc ráda 7.bod:yes:

:yes:už jen za to počteníčko je bod..a finále se taky zdařilo,takže není co řešit:-D:-D:-)):-)):-))

Kadlíku, kdybys vydal knížku, mohla by se jmenovat pohádkové vaření ;-)máš to moc pěkně napsané,takové veselé a čtivé....... ale recepty bych podle Tvé kuchařky určitě nezkoušela...neměla bych odvahu:-S

:-)):-)):yes:

:no::-((

Tak tomu říkám správné mužské vaření,od oka a čím víc tím líp,hlavně kombinace surovin,ta je bezva.Trošku to vypadá jako když kočička s pejskem vařili dort ,ale výsledek je vynikající....chci tím říct...výsledek je na rozdíl od kočičky a pejska bezchybný.:-Kposílám bodík a jen tak dále Kadliku:yes::yes::yes:

Upřímně,receptu nevěřím a ani mě neláká.Ingredience a jejich množstí je :no:

:-( já vím, že jsem to přehnal, s tím množstvím... ale když sem furt přidával, aby to nebylo "jalové" a nebylo toho málo!!!:-D

Kadlíku všechny tvé recepty mě baví, ale tady si myslím že toho tuku je tam až příliš, tvaroh a ještě jogurt, z těch surovin by byly 2 krásné malinko odlišné bábovky;-);-)I když ta tvoje vypadá krásně, to zas ano:-D:yes:Doufám že se na mně nebudeš zlobit;-)

:-Ojůůůů Kadlíku tak ta je:-p:yes::yes:+1:yes:;-)

Tématické fráze:
babovka z osmi vajec, bábovka z osmi vajec hrnickova, bábovka z hery a bílého jogurtu, kuřecí bábovka pro malého pejska, višně recepty diskuse, bábovka z bílého jogurtu, original babovka, bábovka z osmi žloutků, bábovka z hery recept, jak kočička s pejskem vařili dort, bublanina z osmi vajec, bábovka z bílého jogurtu a hery, vanoční babovka, šlehače a hnětače bos, jaký dort na sraz ze školy, bábovka z hery

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, tuk hera, vejce, bílek, tvaroh, jogurt bílý, mléko, cukr vanilkový, prášek do pečiva, čokoláda

Přidat fotografie receptu