Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný jahodový (nebo višňový) koláč který se rozplyne na jazyku

Sezóna čerstvého letního ovoce je již pomalu v plném proudu. Neváhejte a zužitkujte čerstvé jahody do opravdu nadýchaného koláče, který ze stolu zmizí opravdu rychle. Místo jahod můžete použít i višně.

Hodnocení receptu je 4,6 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gurmanky

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 843 kJ /
1 874 kcal
Bílkoviny43,59 g
Tuky122,63 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 378 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy142,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce spolu s cukrem opravdu dobře vyšleháme (nejméně 15 min, opravdu to nejde ošidit!) Krok 2: Do směsi přidáme mandle, mouku a pomalu přiléváme smetanu. Pečlivě zamícháme. Krok 3: Část ovoce položíme na dno formy a přelijeme těstem. Pokud použijeme jahody, tak je velmi pořádně osušíme, jinak se koláč promočí a bude nízký. Krok 4: Zbytek ovoce položíme navrch. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 20 minut.

TIP: Nejlepší jahodové recepty

Zveřejněno 23. 3. 2011

Poznámka autorky Gurmanky

Koláč je opravdu úúúúúúúúúúúúžasný, ale opravdu nezapomeňte vysušit jahody, jinak bude tak nízký jako u nás. Ale i přes to byl táááááááákhle neodolatelný :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný jahodový (nebo višňový) koláč který se rozplyne na jazyku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZBW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný jahodový (nebo višňový) koláč který se rozplyne na jazyku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZBW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dnes jsem vyzkoušela, přidala jsem tam ještě našlehaný sníh, krásně se mi to nabobtnalo a je opravdu výborný (nahoru jsem přidala domácí šlehačku). Takový dietní zákusek je z toho :-)):yes::-)):-))

Taky se mi zdá na pouhé dvě lžíce mouky moc tuku. Mandle jsou mastné a o šlehačce nemluvě. Takže já bych určitě prášek do pečiva nebo sodu dala taky, lžičku na tohle množství:-8

jahoda:nech na hlavě..komu čest...tvé moučníky hovoří za vše:yes::yes::-K

:-D nejsem ani moučníkářka, ani jinak zkušená cukrářka:-O. Jen se vždy držím přesně rozpisu a tady si myslím, že "přiléváním" šlehačky by to nemuselo být nadýchané. Já si počkám na reakce zkušenějších.;-) Z tří vajec toho sněhu až tak moc nebude.

jahoda:právě,že ty jsi zkušená"moučníkářka":-8:yes::yes: tak jsem chtěla slyšet tvůj názor..kdyby se míchaly ty žloutky s tím ostatním a nakonec se vmíchal sníh..cooo;-):-?:yes:

rebeko, co já vím. Jen vím, že pr.do peč. se nemusí dávat do klasického piškotu - vejce, cukr, mouka. Pokud se ale přidá mléko, olej, máslo nebo i ta šlehačka, chce to něčím zvednout-nadýchat. Třeba se ozve autorka;-)
Jinak koláček s jahodami bude:-p

jahoda:no,já bych asi místo prášku do pečiva dala ušlehaný bílkový sníh..to by taky tak šlo,ne;-):-?

Taky bych řekla, že trochu prášku do pečiva by tam mělo být:-O

Fantom::-D:-D:-D nestraš:-! na to jsou paragrafy:-D:-D:-D

je krásnej+

rebeka:nezdrhneš:-D

hezký koláčiček:-p;-):-K:yes: a ně už zase honí mlsná:-S,ale já jí zdrhnu:-!:-D:-D:yes:
ty máš další bodík:-!:yes::-K

:yes:;-):yes:

Místo tuku je zde zřejmě smetana a já posílám za pěkný koláček 1. boďana :-p;-)

Mhh, to vypadá moc dobře. Opravdu žádný tuk ani prdopeč? Díky, vyzkouším!

Tématické fráze:
višňový koláč, višňový koláč recept, recepty z jahod, jahodový koláč, rychlý višňový koláč, visnovi kolac, koláč višňový, výborný višňový koláč, recept na višńový koláč, dietní jahodový koláč, vyšňový koláč, višňový koláč se sněhem, višňový koláč recepty, višnový koláč s ovocem, recept višnový koláč, visnove kolace, piskot s tresnema, česká višňový koláč, jahodove kolace, visnovy zakusok

Suroviny:
cukr moučkový, mandle mleté, mouka hladká, vejce, smetana ke šlehání, jahody, máslo, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu