Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavá kachní prsa

Kachní prso je nejhodnotnější kousek z celé kachny. Patří mezi minutková masa, kterým sluší krátká úprava, díky které si zachovají křehkost a šťavnatost. Dopřejte si dobré masíčko a vypečenou křupavou kůžičku!

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vykostěné kachní prso nařízneme na straně kůže do mřížky. Vetřeme tymián a mletý pepř. Krok 2: Rozpálíme nasucho pánev a vložíme prso kůží dolů. Opékáme do zlatohněda. Kůže se upeče do zlata a pustí tuk. Obrátíme a osolíme. Krok 3: Dopékáme při mírnější teplotě.

TIP: Receptů na úpravu kachny je mnoho. Vyzkoušejte ty nejlepší z našeho výběru. Ochutnejte prsa jako minutku či kachnu plněnou nádivkou nebo jablky

Zveřejněno 24. 3. 2011

Poznámka autora Dooga

Z pořadu Kluci v akci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavá kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3jGA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavá kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3jGA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

MARCELA: asi moje nejoblíbenější jídlo :-8:-):-)):-!:yes:

jj pořádná mňamka:-):-):yes:

Pavla: Senky má pravdu. Jsou to rýžové nudle.
Jana Remkova: Já to mám obráceně. Někde vidím něco zajímavého, tak to koupím a pak teprve hledám recept. Tento byl tak super, že jsem druhý den běžel pro prsa znovu, ale už nebyly.:-(

Doogo, sbíhají se mi sliny:yes::-D

hmmm, tak pro toto mám slabost:yes:...a když se k tomu přidá pár šalvějových lístků:-p

Pavla:jestlipak to nebudou rýžové široké nudle?:-8

co to tam je za přílohu ? to není rýže přece ne?

Vašku, zrovna dneska jsem viděla ta kachní prsa v Albertu a tak jsem u nich chvíli stála a snažila se něco vymyslet, co s něma. Věřil bys, že mne nic nenapadlo?:-D:-D Tak už vííím!:-D:yes:

Jéžiš a já mám k večeři topinku;-(;-(:-D:-D:yes:+

:-*:yes:

:-OTy jó:-Otak tomu říkám krásná šťavnatá"flákota":-*taky bych si zakousla a bez přílohy:-p+:yes:

Vypadá to velmi jedle:-K:-K:-K

Doogo, do těch kachních prsíček bych se s chutí zakousla a to ostatní bych ani nemusela mít a kdyby byla kachna jako stonožka, tak bych si raději dala stehno-teda pokud bych si mohla vybrat;-) Dávám ti 5.bodík:yes:

To bude dobrůtka :-p +1:yes:

Mňam ;-);-);-)

Moc hezký receptík,taky bych to ráda ochutnala:-pvyzkouším;-):yes:+1

:-O:-O konečně pořádnej flák masa :-D:yes::yes::yes:+1

Tématické fráze:
kachní prsa, kachní prsíčka kluci v akci, kachní prsa recept, křupavá kachní prsíčka, recept na kachní prsa, kachní prsa recepty, recept kachní prsa, recepty kachni prsa, kachní prso, krupave kachni prsicka, recepty na kachní prsa, kachní prso recept, kluci v akci recept na pečené kachní stehna, kachna recepty, recept kachna, kachni prsa kluci v akci, kluci v akci kachní prsa, kachniprsa, recepty na kachní prso, recepty z kachních prsou

Suroviny:
prsa kachní, pepř mletý, tymián, sůl

Přidat fotografie receptu