Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 233 kJ / 1 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,36 g |
Tuky | 30,39 g |
Vláknina | 55,90 g |
Cholesterol | 860 mg |
Sodík | 803 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 151,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné nudličky nebo, pokud moc pospícháme, nastrouháme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, stejně tak pórek. Cibuli a petrželku nasekáme najemno.
Krok 2: Na másle zpěníme cibuli a pórek, přidáme zeleninu a žampiony, osmahneme a bez soli podusíme do poloměkka. Pak teprve osolíme, opepříme, necháme zchladnout, vmícháme petrželku a vejce.
Krok 3: Do důlku v mouce vlijeme žloutek se solí, olejem a polovinou vody. Postupně přidáváme vodu a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Zabalíme do fólie a necháme hodinu zrát v pokojové teplotě.
Krok 4: Těsto šetrně rozválíme a pak pomocí rukou co nejvíc vytáhneme dotenka. silné okraje odřízneme.
Krok 5: Na rozválené těsto rozetřeme náplň a zavineme.
Krok 6: Položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vajíčkem a upečeme při 220°C. Podáváme horké s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 25. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový závin z taženého špaldového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwN6
Moje poznámka
Zeleninový závin z taženého špaldového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwN6
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
zeleninový závin,
zavin se zeleninou,
závin zeleninový,
zeleninové závitky,
zeleninový štrůdl,
zeleninoví závin,
zeleninové záviny,
zeleninový závin recept,
recept na zeleninový závin,
zeleninovy zavin s omackou,
náplň do zeleninoveho zavinu,
zeleninovy strudl recept,
recept na výborný zeleninový štrudl,
recept závin zeleninový,
zeleninový závin listové těsto,
čínské závitky se zeleninou,
zeleninové čínské zavitky,
cinske zeleninove zavitky,
slaný štrůdl se zeleninou,
zeleninový zavitek
Suroviny:
celer,
mrkev,
pórek,
žampióny,
cibule,
petrželka,
sůl,
pepř,
máslo,
vejce,
mouka špaldová hrubá,
žloutek,
olej,
voda,
sůl
Komentáře (10)